Ce să vizitezi între Port Elizabeth și Cape Town și pe Garden Route?

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

bo-kaap-cape-town

Este un traseu excepțional, cu peisaje incredibile la fiecare pas și drumuri scenice care te poartă prin munți sau de-a lungul plajelor albe.

A fost o provocare pentru noi să nu ne abatem de la traseul prestabilit sau să ne încadrăm în timp ca să vizităm tot ce ne-am propus, deoarece am trecut cu mașina prin locuri de o frumusețe izbitoare unde am fi putut petrece ore în șir admirând peisajul.

Cum să parcurgi acest traseu?

Zbor în Cape Town + mașină închiriată:

Este probabil cea mai populară alegere, deoarece majoritatea turiștilor intră în Africa de Sud prin Johannesburg sau Cape Town.

Din Cape Town pur și simplu închiriezi o mașină și te îndrepți spre est de-a lungul coastei de sud a Africii de Sud.

Zbor în Port Elizabeth + mașină închiriată:

Aceasta este varianta pentru care am optat noi. Am intrat în Africa de Sud prin Johannesburg, am vizitat Parcul Național Kruger, Panorama Route și St Lucia, apoi am zburat cu FlySafair din Durban in Port Elizabeth și am parcurs traseul de aici până în Cape Town cu mașina.

Am închiriat un Suzuki Swift din  aeroportul din Port Elizabeth de la First Car Rental prin Rentalcars și am plătit 260 Euro pentru 12 zile + 185 Euro depozit + 70 Euro One Way Fee.

Mașina am predat-o în aeroportul din Cape Town, de unde am avut zborul de întoarcere acasă.

Cu mașina:

Mulți turiști aleg să închirieze o singură mașină și să străbată țara de la est la vest sau invers.

În cât timp poți parcurge acest traseu?

Această zonă a Africii de Sud este împânzită de atracții turistice și chiar dacă petreci o lună aici, nu ai timp să te plictisești.

Am spune că 2 săptămâni îți vor fi suficiente ca să vizitezi majoritatea atracțiilor de pe rută. Noi am parcurs traseul în 12 zile și am vizitat tot ce ne-am propus, deși au rămas multe locuri de văzut la o următoare vizită.

Atracțiile turistice de pe traseu

Port Elizabeth

După un Zbor scurt din Durban am ajuns în Port Elizabeth și am hotărât să petrecem câteva ore în acest oraș înainte de a ne îndrepta spre Addo.

Port Elizabeth este un oraș elegant situat pe coasta Oceanului Indian, noi am văzut cea mai mare parte din oraș din mașină și am petrecut 2 ore pe traseul “The Humpback Dolphin Trail”.

The Humpback Dolphin Trail:

The Humpback Dolphin Trai

Este un traseu de 2,3 km care se întinde de la plaja Pollock până la Flat Rocks. Aleea este făcută din plastic reciclat, care seamănă foarte mult cu lemnul iar intrarea este gratuită.

Traseul poate fi accesat din mai multe parcări. Noi am ajuns aici într-o zi frumoasă de duminică și era destul de aglomerat, deoarece mulți dintre locuitori ieșise la picnic și la grătar.

Dacă ai noroc poți vedea balene sau delfini în timp ce te plimbi pe promenadă.

Addo Elephant National Park

Addo Elephant National Park

Addo Elephant Park este a 4-a rezervație naturală pe care am vizitat-o în Africa de Sud, după rezervațiile din vestul țării(Parcul Național KrugerHluhluwe–Imfolozi Park și iSimangaliso Wetland Park).

Printre animalele pe care le poți vedea în Addo se numără și The Big Seven  care sunt cele 5 animale din The Big Five (bivolul, elefantul, leul , leopardul și rinocerul –  în secțiunile Nyathi, Addo Main Camp Area și Colchester) + balena și rechinul alb (în regiunea Woody Cape).

Addo Elephant Park este a 3-a rezervație ca mărime din Africa de Sud și este situat într-o zonă unde nu există riscul de a contracta malaria.

Cum ajungi în Addo Elephant Park?

Addo Elephant Park este situat în partea sudică a Africii de Sud, la o distanță de 70 de kilometri de aeroportul din Port Elizabeth.

Cel mai simplu mod de a vizita parcul este cu mașina, dar sunt unele unități de cazare din apropierea parcului care oferă transfer de la aeroportul din Port Elizabeth și safari cu mașini de safari în parc, caz în care nu vei mai avea nevoie de mașină.

Parcul se poate vizita și într-o excursie de o zi din Port Elizabeth.

Noi am ajuns seara la cazare, în ziua următoare am făcut un safari de o zi în parc, iar în a doua zi dimineața devreme am plecat spre Parcul Național Tsitsikamma.

Unde să te cazezi  dacă vizitezi Parcul Addo?

În interiorul Parcului Addo:

În fiecare secțiune a parcului există și unități de cazare.

În interiorul  zonei de safari din Addo (Secțiunile Nyathi, Addo Main Camp Area și Colchester) există 4 campinguri administrate de parc (Addo Main Camp, Matyholweni Rest Camp, Nyathi Rest Camp și Spekboom Hide & Tented Camp) și 2 unități de cazare de lux private (Gorah Elephant Camp, River Bend Lodge). Mai multe detalii găsești aici.

În secțiunea Darlington este doar o unitate de cazare de lux: Kuzuko Lodge.

În secțiunea Kabouga sunt 2 campinguri: Kabouga Cottage și Mvubu Campsite.

În secțiunea Zuurberg este un singur camping: Narina Bush Camp.

Iar în secțiunea Woody Cape este un singur camping.

În apropierea parcului:

În apropierea parcului, poți alege să stai în interiorul rezervațiilor private din zonă (Amakhala Game Reserve și Addo Bush Palace Private Reserve) sau în orașele, satele sau la fermele din zonă.

Noi am ales să stăm la Addo Dung Beetle Guest Farm – o fermă situată la doar 4 kilometri de poarta de intrare în parc.

Addo Elephant Park

Ferma este situată într-o zonă foarte liniștită, în mijlocul unei plantații uriașe de portocali. Este una dintre cazările noastre preferate din Africa de Sud, datorită locației atât de liniștite și a gazdelor care sunt extraordinar de amabile și care ne-au prezentat cu mult entuziasm ferma și atracțiile din zonă.

Ei au disponibile diferite tipuri de cazare iar noi am optat pentru cea mai vintage dintre ele – o cabană situată într-o zonă foarte privată a fermei, ascunsă în mijlocul vegetației, cu o terasă de unde se vede imensa plantație de portocali care se întinde până la poalele munților Zuurberg.

Ei au disponibil un serviciu opțional de transfer de la aeroport sau safari în Parcul Addo.

Dacă ești în căutarea unui loc unde să stai în apropierea parcului Addo, îți recomandăm acest loc magic.

Noi am stat 2 nopți aici și am plătit 40 Euro/noapte.

Orarul parcului:

Zilnic între 7 AM și 6 PM.

Cât costă biletele de intrare în parc?

Cetățenii și rezidenții Republicii Africa de Sud: 77 Rand/adult și 39 Rand/copil.

Cetățenii SADC: 154 Rand/adult și 77 Rand/copil.

Vizitatori internaționali: 307 Rand/adult și 154 Rand/copil.

Regiunile Parcului:

Parcul este împărțit în 7 secțiuni:

Secțiunile Darlington și Kabouga:

Ca să vizitezi această parte a parcului vei avea nevoie de o mașina 4×4.

În secțiunea Kabouga există 2 campinguri: Kabouga Cottage și Mvubu Campsite.

Activitățile cele mai populare din această zonă sunt pescuitul și observarea păsărilor.

Secțiunea Zuurberg:

Este o zonă foarte frumoasă de munte.

Aici poți face drumeții sau să explorezi zona călare și te poți caza la Narina Bush Camp.

Secțiunile Nyathi, Addo Main Camp Area și Colchester:

Addo Main Camp Area

Acestea sunt regiunile cele mai vizitate ale parcului.

Porțile principale de intrare în parc se află zona Campingului Principal Addo (Addo Main Camp Gate) și în partea sudică a secțiunii Colchester (Matyholweni Gate).

Este zona parcului în care poți face un self-drive safari și ai șansa de a-i vedea pe The Big Five.

Drumul principal este asfaltat iar celelalte drumuri sunt neasfaltate dar foarte ușor accesibile și nu ai nevoie de o mașină 4×4.

De la Addo Main Camp se organizează safari călare în regiunea Nyathi unde poți vedea elefanți, bivoli, rinoceri, zebre și antilope.

În această zonă a parcului, vei găsi un restaurant, benzinărie, magazin, 4 campinguri (Nyathi Rest Camp, Addo Main Camp, Spekboom Hide & Tenteed Camp și Matyholweni Camp) și 2 campinguri private (River Bend Lodge și Gorah Elephant Park).

Secțiunea Woody Cape:

Este partea parcului care se află lângă ocean și este locul potrivit pentru drumeții, observarea păsărilor sau plimbări pe plajă de unde ai șansa de a vedea balene, delfini sau rechini.

Aici poți parcurge fabulosul traseu Alexandria, un traseu de 36 de km care poate fi parcurs în 2 zile. Traseul trece prin pădure, peste dune de nisip și prin zone de plajă.

În această zonă a parcului, poți înnopta în campingul de lângă Woody Cape Office, sau în cabanele Kranse sau Langebos.

Porțile de intrare în Addo Elephant National Park:

Poarta principală de intrare & Recepția  Campingului Addo (aproape de orașul Addo).

Poarta Matyholweni & Recepția Campingului Matyholweni (în  apropierea orașului Colchester).

Self-Drive Safari în Addo Elephant National Park:

Addo Elephant National Park

După cum spune și numele, parcul este renumit pentru populația mare de elefanți.

Elefanții din Addo sunt foarte diferiți față de cei din celelalte rezervații vizitate de noi, cei din Kruger ridicau din urechi în semn de avertizare și se îndreptau amenințător spre mașinile care se apropiau prea mult de ei, dar în Addo, elefanții treceau la 1 metru de mașini și nu erau deloc deranjați de prezența acestora.

Deși nu sunt atât de multe specii de animale ca în Kruger, Addo este un loc cu totul aparte, unde vei trăi experiențe diferite și de neegalat.

Cum a decurs ziua noastră?

Noi am întrat în parc pe la poarta de lângă campingul principal Addo. Inițial am trecut de o poartă care duce la campingul Addo, unde mașina a fost înregistrată într-un tabel, apoi am oprit la campingul Addo ca să ne cumpărăm apă și alimente de la magazin.

După ce am trecut de campingul Addo am ajuns la a doua poartă, aceasta este poarta de intrare în zona de safari (secțiunile Nyathi, Addo Main Camp Area și Colchester), la această poartă am plătit biletul de intrare în parc.

Pe lângă bilet am primit și o hartă foarte interesantă a parcului, pe hartă sunt specificate toate drumurile și campingurile din parc.

!!Joacă jocul propus pe hartă și caută să vezi cât mai multe animale  ca să câștigi o înghețată de la ceilalți jucători.

Nu ne-am programat traseul înainte să întrăm în parc, ci pur și simplu am luat harta și am avut grijă să intrăm pe fiecare drum și să ajungem lângă apă după ora 11 AM.

Am reușit să vedem într-o singură zi toată zona de safari a parcului (secțiunile Nyathi, Addo Main Camp Area și Colchester).

Am întrat în parc imediat după ora deschiderii, sperând să vedem animale de pradă, dar nu am văzut. Parcul era mult mai verde decât Kruger și cu multe dealuri și păduri.

Erau mult mai puține mașini în parc, comparativ cu Kruger iar în primele 2 ore ale dimineții am văzut foarte puține animale: doar câteva zebre, bivoli, un struț, câteva antilope și mulți pumba.

Ostrich Addo Elephant National Park

Abia după ora 10 AM au început să iasă la vedere mai multe animale și safariul nostru a început să fie mai interesant.

Secretary Bird este o pasăre impresionantă, pe care o poți întâlni în Addo și este foarte plăcut să o vezi cum se plimbă plină de grație prin iarbă.

Ce e foarte interesant la Addo și diferit față de celelalte parcuri vizitate de noi este faptul că dacă ești lângă apă la momentul potrivit vei vedea cum elefanții vin să bea apă sau să se joace în apă la doar câțiva metri de mașina ta.

A fost puțin intimidant pentru noi să-i vedem atât de aproape de mașină (unii treceau la mai puțin de 1 metru de mașina noastră oprită) dar ne-am relaxat când am văzut că ignoră complet mașinile.

Addo este singurul loc unde se găsesc gândacii – flightless dung beetle – o specie protejată pe care va trebui să o protejezi la rândul tău fiind atent să nu-i strivești cu mașina și să nu-i calci.

Unde să mănânci în Addo?

Cattle Baron Grill & Bistro

Este restaurantul nostru preferat din Africa de Sud, am mâncat de mai multe ori la acest restaurant și de fiecare dată mâncarea a fost delicioasă.

Îți recomandăm să încerci “STEAKS THAT MADE US FAMOUS” de la Cattle Baron.

Cattle-Baron-steack

Restaurantul se află în Addo Main Camp din interiorul parcului Addo.

Campingul Addo este poziționat între 2 porți, prima poartă este cea de intrare în parc și este deschisă până la ora 10 PM. Chiar dacă parcul este închis, vei putea trece de această poartă si după ora închiderii parcului dacă mergi să mănânci la restaurant.

Noi i-am zis portarului că mergem să mâncăm la Cattle Baron și ne-a dat un formular pe care să-l dăm ospătarului ca să-l completeze și să-l semneze, formular pe care l-am înapoiat portarului la ieșirea din parc(formularul se completează doar dacă intri în parc în afara orelor de funcționare a parcului, noi am intrat seara ca să luăm cina). Ca să treci de această poartă nu va trebui să plătești nimic.

Poarta de intrare în zona de safari este situată după campingul Addo, iar orarul aceste porți este 7 AM – 6 PM. Biletul de intrare se achită la această poartă.

Cei de la cazare ne-au mai recomandat și următoarele restaurante din zona orașului Addo: Africanos Country Estate, Addo Wildlife Centre și Lenmore Accomodation& Restaurant.

Ce să vizitezi pe Garden Route?

Garden Route este un traseu de 300 de km pe coasta de sud-vest a Africii de Sud de  la Witsand până la Tsitsikamma Storms River.

 Este una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Africa de Sud și trece pe lângă lacuri, păduri, munți sau plaje.

Infrastructura este într-o stare foarte bună iar cel mai bun mod de a parcurge acest traseu este cu mașina.

Ruta cuprinde orașe precum Knysna, Plettenberg Bay, Mossel Bay, Great Brak River, Little Brak River, Wilderness, Sedgefield and Nature’s Valley și George.

Sunt foarte multe atracții pe această rută, iar noi am ales să vizităm următoarele:

Parcul Național Tsitsikamma

Tsitsikamma National Park

Unde este situat parcul?

Parcul este situat la 195 km de Port Elizabeth și la 68 de Km de Plettenberg Bay. Poți ajunge aici foarte simplu cu mașina.

Bilet de intrare:

Cetățenii și rezidenții Republicii Africa de Sud: 72 Rand/adult și 31 Rand/copil.

Cetățenii SADC: 124 Rand/adult și 62 Rand/copil.

Vizitatori internaționali: 248 Rand/adult și 124 Rand/copil.

Orarul parcului:

Orarul parcului este de la 7 AM la 6 PM, dar porțile sunt deschise între 6 AM și 10 PM, dat fiind orarul Restaurantului Cattle Baron din parc.

Activități:

Parcul Național Tsitsikamma este un paradis pentru iubitorii de sporturi acvatice sau adrenalină, activitățile de care te poți bucura aici sunt: scufundări, snorkeling, caiac, drumeții, înot, cățărări, ciclism montan și bungee jumping.

Kayak & Lilo cu Untouched Adventures

Kayaking & Lilo with Untouched Adventures

Turul cu caiacul costă 650 Rand/persoană iar chiria pentru un wetsuit costă 90 Rand.

Biroul lor este situat în interiorul parcului Tsitsikamma, iar ca să ajungi aici va trebui să plătești biletul de intrare în parc și să treci de poarta de intrare.

Turul cu caiacul durează 2 ore și începe cu un scurt training, după care te vei îndrepta prin ocean spre gura de vărsare a râului Storms (dacă apa este agitată, vei parcurge traseul până la podul suspendat pe jos și de acolo vei urca pe caiac).

Noi am luat primul tur de dimineața și am avut parte de un ocean liniștit.

După ce am trecut pe sub podul suspendat apa a fost mult mai liniștită. Peisajul este mirific, și având în vedere că era dimineața devreme, era foarte multă liniște, încât doar susurul apei și cântecele păsărilor se auzeau în jurul nostru.

După aproximativ 40 de minute am lăsat caiacul la marginea râului și ne-am continuat drumul pe lilo.

Ghizii noștri Fraco și Regon au fost foarte amabili și ne-au răspuns cu multă răbdare la toate întrebările.

Nu trebuie să ai experiență ca să poți participa la acest tur și este recomandată chiar și celor care nu au mai urcat niciodată într-un caiac, caiacul este foarte stabil, ghizii sunt foarte atenți și bine antrenați, astfel că te vei simți și vei fi în siguranță.

Traseele din Parcul Național Tsitsikamma:

La poartă vei primi o hartă a parcului unde sunt trecute toate traseele.

Mouth Trail

Este un traseu  de 1 km de la restaurant până la podul suspendat. Traseul este foarte ușor de parcurs iar priveliștea de pe traseu este deosebită.

Viewpoint Trail

Traseul are 2 Km și este practic o continuare a traseului Mouth Trail. După de ai traversat podul, vei urca prin pădure pentru a ajunge la platforma de observare de unde vei avea o priveliște deosebită asupra nesfârșitului ocean care se desfășoară la poalele muntelui, a gurii de vărsare a râului și a podului suspendat.

Waterfall Trail

Traseul până la cascadă este prima parte din traseul Otter și are o lungime de 6,4 km dus-întors și se poate parcurge în aproximativ 3 ore.

Loerie Trail

Este un traseu scurt de 1,5 km de unde se vede doar oceanul.

Blue Duiker Trail

Blue Duiker

Un traseu circular de 5,5 km. Prima parte a traseului este o bucată din traseul Loerie Trail iar la final se intersectează cu  Waterfall Trail în drum spre punctul de început.

Otter Trail

Având o lungime de 42 de km, acest traseu se poate parcurge în 5 zile. Dacă vrei să parcurgi traseul, trebuie să faci rezervarea cu mult timp în avans deoarece traseul poate fi parcurs doar de 12 persoane într-o perioadă și locurile se ocupă chiar și cu un an în avans.

Dolphin Trail

Este un traseu de 20 de km ce poate fi parcurs în 2 zile.

Tsitsikamma Trail

Traseul începe de la Nature’s Valley, trece prin munții Tsitsikamma și se termină la Storms River. Traseul poate fi străbătut în întregime în 6 zile.

Cazare:

Sunt 2 campinguri în parc: Storms River Mouth Rest Camp și Nature’s Valley Restcamp.

Majoritatea turiștilor se cazează în orașul Plettenberg Bay, care este situat la doar 68 de km de parc.

Noi am vizitat parcul în drumul nostru dintre Port Elizabeth și Knysna și ne-am cazat în Knysna.

Atracții în zona Plettenberg Bay

Monkeyland,  Birds of Eden și Jukani Wildlife Sanctuary

Bilete de intrare:

Biletele de intrare se pot achiziționa online sau la fața locului.

Sunt disponibile bilete de intrare pentru fiecare sanctuar separat sau bilete combinate, la biletele combinate vei avea parte de o reducere.

Bilet de intrare pentru un singur sanctuar: 240 Rand/adult și 140 Rand/copil (3-12 ani)

Bilet pentru 2 sanctuare: 450 Rand/adult și 225 Rand/copil (3-12 ani)

Bilet pentru toate 3 sanctuarele: 560 Rand/adult și 280 Rand/copil (3-12 ani)

Orar:

9 AM – 5 PM

Monkeyland

Monkeyland

Noi am vizitat Monkeyland și  Birds of Eden, care sunt accesate din aceeași parcare. Ca să vizitezi cele 2 sanctuare vei avea nevoie de cel puțin 3 ore, deși poți, cu ușurință, petrece mult mai mult timp aici.

Cum arată Monkeyland?

Monkeyland

Sanctuarul Monkeyland adăpostește peste 700 de primate din diverse specii și este un loc cu totul special.

Monkeyland este o pădure unde animalele trăiesc liber într-un mediu asemănător mediului lor natural, pădurea este îngrădită cu plasă astfel că, maimuțele sunt lăsate să se miște liber prin tot parcul și nu sunt ținute în cuști.

La intrare este o poartă dublă, iar portarul te va conduce înăuntru, de îndată ce am intrat am fost întâmpinați de câțiva lemuri curioși.

Este singura zonă în care ai acces neînsoțit, aici se află recepția de unde vei achiziționa biletele și un restaurant unde noi am luat prânzul după turul ghidat.

Dacă nu cunoști foarte multe detalii despre speciile de primate și habitatul lor, te sfătuim să îți achiziționezi odată cu biletele și ghidul de identificare a speciilor din sanctuar.

Accesul dincolo de zona restaurantului se face doar în compania unui ghid. Grupul nostru a fost format din 11 persoane iar ghidul nostru a fost o domnișoară foarte simpatică care ne-a povestit cu multă pasiune despre speciile de maimuțe din sanctuar.

Un tur ghidat durează 1 oră si este foarte interesat să vezi atâtea specii de maimuțe pline de viață și foarte jucăușe la un loc.

Este important să nu hrănești maimuțele și să nu le atingi, pentru că dacă se obișnuiesc să fie hrănite de oameni vor deveni agresive cu următorii vizitatori.

Este un loc impresionant, asemenea unei călătorii prin diverse jungle și păduri de pe mai multe continente, și merită o vizită.

Birds of Eden

Birds of Eden

După ce am luat prânzul la restaurantul de la Monkeyland, ne-am îndreptat spre Birds of Eden.

Intrarea în sanctuar se face prin magazinul de suveniruri, de unde se cumpără și biletele.

Își recomandăm să optezi pentru biletele combinate, care iți permit să vizitezi ambele sanctuare și care au un preț mult mai bun decât cumpărate separat pentru fiecare sanctuar în parte.

Noi am oprit totuși la casa de bilete ca să ne cumpărăm ghidul de identificare a păsărilor din sanctuar.

Cum arată Birds of Eden?

Birds of Eden

Birds of Eden este un sanctuar înconjurat în întregime și acoperit cu plasă, astfel că păsările sunt lăsate să zboare liber.

În jur de 3500 de păsări din peste 200 de specii din întreaga lume trăiesc în acest sanctuar.

Când am intrat am avut brusc sentimentul că suntem în junglă. Vegetația este foarte interesantă și diversă, un pod suspendat trece peste un râu și o mulțime de păsări colorate zboară liber peste tot. Ne-am bucurat că am recunoscut specii de păsări din multe țări pe care le vizitasem până în prezent.

Spre deosebire de Monkeyland, poți explora Birds of Eden în propriul tău ritm, fără un ghid. Noi nici nu ne-am dat seama cum au zburat orele și în ultima parte a trebuit să grăbim pasul ca să ieșim din parc înainte de ora închiderii.

Având în vedere că păsările zboară liber, experiența se aseamănă unui safari, deoarece trebuie să cauți păsările sau să aștepți să iasă la vedere.

Poți lua masa la restaurantul cu o priveliște superbă aflat în interiorul sanctuarului.

Birds of Eden

Rezervația Naturală Robberg

Robberg Nature Reserve

Bilete de intrare

Biletul de intrare costă 50 Rand/adult.

Orar

Octombrie – aprilie: 7 AM – 8 PM

May – septembrie: 8 AM – 6 PM

Ce poți vedea pe acest traseu?

Rezervația naturală se află la 8 km de orașul Plettenberg Bay.

La intrarea pe traseu există o parcare, toalete (singurele de pe traseu) și o zonă de picnic cu o vedere deosebită asupra golfului.

Noi am parcurs întregul traseu circular de-a lungul Peninsulei Robberg în aproximativ 5 ore, dar sunt și 2 trasee mai scurte și mai ușoare:

Traseul 1: 2 km până la The Cap și înapoi la parcare.

Treseul 2: 4 km până la The Witsand, apoi la The Island și înapoi la parcare.

Robberg Nature Reserve

Traseul complet până la The Point are 11 km și durează cel puțin 4 ore ca să fie parcurs, este un traseu dificil pe alocuri și nu este recomandat copiilor mici.

Ia cu tine încălțăminte de drumeții, apă, mâncare și o bluză mai groasă deoarece vremea se schimbă brusc și poate fi destul de frig.

Este un traseu destul de ușor în cea mai mare parte iar cea mai mare atracție a traseului sunt focile care se odihnesc leneșe pe stânci.

Robberg Nature Reserve

Sunt foarte multe foci, câteva sute care fie stau la soare, fie înoată. Vei avea nevoie de un aparat cu zoom ca să le poți poza și de un binoclu dacă vrei să le vezi de aproape deoarece ele se află la baza peretelui stâncos pe care este amenajat traseul.

La The Point (capătul peninsulei) am văzut focile de aproape, aici traseul coboară foarte aproape de apă și focile înotau la vreo 3 metri de noi, nu am văzut niciuna afară din apă, dar am fost surprinși să le vedem înotând în  acele valuri uriașe.

Imediat după începerea traseului, am văzut și 2 rechini care erau uriași în comparație cu focile.

Dacă vrei să vezi aceste animale drăguțe de aproape, ia o excursie din Plettenberg Bay pentru a înota cu ele.

Knysna Elephant Park

  • Knysna Elephant Park

Bilete de intrare:

Adulți: 320 Rand

Copii 5-12 ani: 160 Rand

Pensionari și studenți: 230 Rand

Găleată cu mâncare pentru elefanți: 45 Rand

Orar:

Parcul este deschis zilnic între 9 AM și 3 PM iar tururile încep la fiecare jumătate de oră și nu este nevoie să îți faci rezervare.

Biletele se cumpără de la recepție, iar înainte de a intra în parc vei viziona un scurt film despre istoria parcului.

De la recepție vei ajunge la elefanți cu un trenuleț turistic legat după un tractor.

Când am ajuns la elefanți, grupul a fost împărțit în grupuri mai mici, de maxim 4 persoane și fiecare grup a fost însoțit de un ghid. La început am hrănit elefanții cu fructele din găleată după care ne-am plimbat alături de ei.

Knysna-Elephant-Park

Însoțitorul nostru ne-a prezentat elefanții din grup, cum se numesc și cum au ajuns în acest sanctuar.

A fost o experiență interesantă să ne aflăm atât de aproape de aceste animale uriașe. Totuși ne-a plăcut mult mai mult să facem safari în rezervațiile naturale și să observăm elefanții liberi, în mediul lor natural.

Unde să te cazezi în Knysna?

Elephant Hide este disponibilă atât pe booking  cât și pe Airbnb.

Elephant Hide

Este o cazare cu un aer romantic, potrivită pentru cupluri sau luna de miere. Cabana în care am stat noi avea foarte multe geamuri și o priveliște deosebită asupra orașului și a lagunei Knysna.

Am stat o noapte aici și am plătit 160 Euro.

47th on Howard

Knysna accommodation

Hotelul arată foarte bine și prețul cazării este surprinzător de mic. Are piscină, loc de parcare,  o zonă de luat masa foarte frumoasă iar camerele sunt foarte spațioase. Micul dejun este inclus (cereale cu iaurt, oua cu bacon, suc, ceai și cafea).

Am stat 2 nopți aici și am plătit 35 Euro/noapte.

Oudshoorn

Cango Caves

Am plecat din Knysna spre Oudshoorn dimineața devreme și am oprit la Garden Route Mall în orașul Geroge ca să luăm micul dejun.

Distanța dintre Knysna și Oudtshoorn este de 120 km, iar din Oudtshoorn până la Cango Caves mai sunt 30 de km.

În Africa de Sud, în unele parcări de la obiectivele turistice este o persoană care păzește mașinile iar oamenii obișnuiesc să plătească o mică sumă de bani pentru acest serviciu. Noi i-am dat domnului care stătea de pază în parcarea de la Cango Caves 10 Rand, deoarece aveam toate bagajele în mașină și nu puteam lua multe lucruri cu noi în peșteră.

Oricum poți intra în peșteră și cu un rucsac, turul Heritage se poate parcurge fără probleme cu rucsacul iar dacă mergi în turul de aventură, există o încăpere unde îți poți lăsa lucrurile înainte de a intra în zona cu culoare înguste și să le iei la întoarcere.

Temperatura din peșteră este potrivită pentru tricou, nu o să ai nevoie de haine mai groase.

La peșterile Cango sunt disponibile 2 tururi:

Turul Heritage:

Cango caves

Tururile încep la fiecare oră fixă între 9 AM și 4 PM și durează 60 de minute.

Este un tur mai ușor în care vei vizita încăperile mai mari ale peșterii, care sunt mai ușor accesibile.

Biletele costă 150 Rand/adult și 100 Rand/copil.

Turul Adventure:

Tururile încep o dată pe oră între 9:30 AM și 3:30 PM și durează 90 de minute.

Noi am ales acest tur și am plecat în aventură cu un grup de 8 persoane alături de un ghid.

Este un tur interesant, prima parte este de fapt turul Heritage iar partea de aventură vine la finalul turului, când va trebui să treci prin mai multe culoare înguste.

Biletele costă 220 Rand/ adult și 150 Rand/copil, iar noi am cumpărat biletele direct la fața locului.

Ostrich farm

Tururile sunt disponibile în fiecare zi la oră fixă între 8 AM și 4 PM.

Biletele de intrare:

Adult: 146 Rand (117 Rand dacă rezervi online)

Copii: 4-14 ani – 70 Rand (37 Rand dacă rezervi online)

Intrarea este gratuită pentru copiii sub 4 ani.

Turul durează o oră și începe cu un safari într-un trenuleț legat după un tractor. În cadrul acestui safari vei afla diferența între struții din Zimbabwe, Kenya și Africa de Sud în timp ce îi vei privi cum se plimbă curioși pe lângă tractor.

În a doua parte a turului ne-am plimbat pe jos prin fermă.

La intrarea în fermă pe lângă recepție, mai sunt disponibile un restaurant, cafenea și un magazin cu suveniruri, de la acest magazin poți cumpăra decorațiuni frumoase făcute din coaja ouălor de struț sau genți confecționate din piele de struț.

Vizavi de recepție este o căsuță mică, unde poți face o donație sau cumpăra o cărămidă pentru construcția unei școli (în căsuța respectivă vei vedea pe pereți “cărămizile” cumpărate de alte persoane). Dacă vrei să afli mai multe despre acest proiect, citește aici sau întreabă la recepție.

Unde să stai în Oudtshoorn

Die Fonteine Guest House

Este o fermă situată într-o zonă foarte liniștită între Oudtshoorn și Cango Caves, la poalele munților și are o grădină foarte frumos decorată.

Opțional puteți lua micul dejun și cina aici contracost.

Noi am stat o singură noapte aici și am plătit 35 Euro, iar dimineața devreme am plecat spre Cape Agulhas.

Cape Agulhas

Cape Agulhas

Din Oudtshoorn am mers spre Cape Agulhas pe Route 62, un traseu foarte interesant care trece prin zone de munte cu peisaje spectaculoase.

Route 62

Garden Route se termină în orașul Witsand, înainte de Cape Agulhas, dar și traseul de aici până în Cape Town este la fel de impresionant.

Cape Agulhas este considerat locul unde oceanele Indian și Atlantic se întâlnesc și este, de asemenea, cel mai sudic punct al continentului african.

Zona este foarte frumoasă, cu plaje lungi și case elegante. Dacă ajungi aici, trebuie neapărat să parcurgi traseul care duce de-a lungul coastei până la locul marcat ca fiind punctul de întâlnire al celor 2 oceane.

Cape Agulhas

Pentru o mică taxă se poate vizita și farul din Cape Agulhas.

Cu siguranță vei avea ce explora în mai multe zile în această zonă, dar noi am petrecut doar 2 ore aici în drumul nostru din Oudtshoorn spre Hermanus.

Hermanus

Hermanus este situat la 110 km de Cape Agulhas și la 120 de km de Cape Town.

Este un oraș fermecător, situat la poalele muntelui și pe coasta oceanului Atlantic.

Hermanus este cel mai popular loc din Africa de Sud și poate chiar din lume pentru a vedea balenele, care sunt prezente în apropierea coastei Africii de Sud din iulie până în noiembrie.

Cliff Path Walk

Cliff Path Walk

În prima zi când am ajuns în Hermanus am parcurs traseul Cliff Path Walk.

Este un traseu interesant amenajat, cu o lungime de 11 km de-a lungul coastei, între Piet-se-Bos la est și New Harbour la vest.

Din loc în loc sunt băncuțe din lemn de unde poți privi balenele care înoată în golf. Noi am fost foarte entuziasmați când am văzut prima balenă, dar după aproximativ o oră văzusem așa de multe încât le-am pierdut numărul.

Cliff Path Walk Whale

Cel mai ușor le vei observa dacă te uiți după jetul de apă pe care îl aruncă în aer, de obicei înainte de a ieși din apă.

Unul dintre cele mai populare spoturi pentru a privi balenele de pe traseu este Gearing’s Point, aici ai șansa de a vedea balenele foarte aproape de mal.

Caiac în Walker Bay

Kayaking in Walker Bay Hermanus

În a doua zi petrecută în Hermanus am făcut un tur cu caiacul cu Walker Bay Adventures.

Din păcate nu am văzut balene în timpul turului ci doar foci care înotau curioase în jurul caiacului.

Kayaking in Walker Bay Hermanus

Este o experiență foarte plăcută și chiar o recomandăm, mai ales în perioada în care ai șansa de a vedea balene.

Turul durează 2 ore și costă 450 Rand/persoană.

În Hermanus te poți bucura și de alte experiențe cum ar fi: o croazieră pentru a vedea balenele de aproape, scufundări în cușcă pentru a vedea rechinii albi, scufundări, plimbare călare pe plaja  Pearly Beach sau drumeții.

Unde să stai în Hermanus?

The Nantucket

În Hermanus am stat într-o vilă situată într-un cartier select și liniștit. Camerele sunt foarte curate și cu mult gust aranjate, unele au vedere la ocean iar altele la munte.

 Proprietarul este o persoană foarte amabilă care cunoaște foarte bine Africa de Sud și obiectivele turistice din țară și ne-a dat foarte multe sfaturi utile.

Am plătit 50 Euro/ noapte.

Traseul dintre Hermanus și Simon’s Town

Este o zonă deosebit de frumoasă, cu priveliști uimitoare asupra golfului cu apă albastră și munți pe fundal. Sunt foarte multe parcări amenajate pe traseu unde îți recomandăm să oprești ca să vezi balene sau pur și simplu să admiri sublimul peisaj.

Betty’s Bay

Betty’s Bay este situat la 50 de km de Hermanus sau la 90 de km de Cape Town.

În ultima zi în Hermanus am mai făcut o plimbare pe Cliff Path Walk după care ne-am îndreptat spre Betty’s Bay.

Cea mai mare atracție din micuțul oraș Betty’s Bay este colonia de pinguini Stony Point Penguin Colony.

Acest loc deosebit poate fi vizitat între 8 AM și 4:30 PM.

Biletele de intrare costă 50 Rand/persoană.

De îndată ce am ajuns în parcare am fost întâmpinați de 2 pinguini care s-au pitit sub mașinile parcate (este bine să te uiți sub mașină înainte să pleci din parcare).

Biletele de intrare se cumpără de ghișeul situat la intrarea pe poteca din lemn care te plimbă prin cuibul pinguinilor.

Muizenberg Beach

Muizenberg-beach-SA

Plaja Muizenberg este o plajă infinită de nisip alb foarte populară pentru practicarea surfingului. Noi am făcut o oprire aici în drumul nostru dintre Betty’s Bay și Simon’s Town  pentru a vedea căsuțele colorate și ne-am plimbat o vreme pe plajă ca să privim surferii.

Simon’s Town

Distanța din Hermanus până în Simon’s Town este de doar 129 de km, dar ne-a luat o zi întreagă să parcurgem traseul.

Singurele opriri pe care le aveam programate au fost la colonia de pinguini din Betty’s Bay și la plaja Muizenberg, restul opririlor le-am făcut pentru a admira frumusețea naturală a locului.

Drumul scenic care leagă Betty’s Bay de Simon’s Town trece pe coasta golfului False Bay, golf care pare să fie foarte îndrăgit de balene.

Am petrecut o oră și jumătate doar în zona Fish Hoek, la 10 km de Simon’s Town unde 4 balene înotau la doar câțiva metri de țărm, oferind un spectacol gratuit turiștilor adunați să le privească.

Simon’s Town se află la doar 45 de km de Cape Town.

Unde să stai în Simon’s Town?

aha Simon’s Town Quayside Hotel   

Hotel Simon's Town

Hotelul este situat chiar lângă port iar unele camere au o priveliște deosebită asupra acestuia. Personalul este foarte amabil, camerele sunt mari și foarte curate, iar micul dejun inclus este absolut fabulos.

aha-Simons-Town-Quayside-Hotel-breakfast

Am plătit 130 de euro pentru 2 nopți.

Unde să mănânci în Simon’s Town?

Food-South-Africa

Micul dejun la hotelul aha Simon’s Town Quayside Hotel se servea la restaurantul Saveur iar noi am luat și cina la acest restaurant. Este un restaurant în stil european și are vedere la port iar mâncarea este delicioasă.

Ce să vizitezi în împrejurimile orașului Simon’s Town?

Boulders Beach

Boulders-beach

Plaja Boulders este un alt loc unde poți vedea pinguinii africani în mediul lor natural și este situată la ieșirea din orașul Simon’s Town.

Aceștia sunt singura specie de pinguini care „locuiesc” pe teritoriul Africii și îi poți vedea doar în Africa se Sud sau Namibia.

La Boulders Beach sunt amenajate 3 trasee și poți înota alături de pinguini pe plajele alăturate plajei Foxy (plaja unde trăiesc pinguinii).

Cu biletul de intrare vei avea acces la plaja Boulders și pe traseul care duce la platforma cu vedere la Foxy Beach.

Foxy Beach

Din parcare am ajuns la poarta de intrare spre zona de înot și plaja Boulders, dar ne-am hotărât să mergem mai întâi la traseul care duce la platforma cu vedere la plaja Foxy și să revenim la final aici.

De la poarta de intrare la plajă și până la poarta de intrare la traseul care duce la plaja Foxy, este amenajat un traseu cu o potecă de lemn. Această bucată de traseu se poate vizita gratuit și trece pe lângă cuiburile pinguinilor.

După ce am plătit biletul de intrare am parcurs traseul care duce la o platformă deschisă de unde se vede întreaga plajă Foxy plină de pinguini.

Înainte de a ieși din această zonă ai grijă să vizitezi și a doua platformă unde vei ajunge după un scurt traseu prin pădure.

Boulders Beach

Cu același bilet de intrare vei intra și la plaja Boulders. Pe plaja pe care am intrat inițial, nu erau pinguini așa că i-am urmat pe alți turiști și am trecut în mersul piticului pe sub o stânca ca să ajungem pe plaja dintre Foxy Beach și Boulders Beach.

Boulders Beach Penguins on the beach

Pe această plajă am văzut câțiva pinguini care coborau de la cuiburile lor ca să înoate și am avut șansa să înotăm aproape de ei.

Ține minte că nu ai voie să atingi sau să hrănești pinguini!

Orar:

Aprilie – Septembrie: 8 AM – 5 PM

Octombrie, noiembrie, februarie și martie: 8 AM – 6:30 PM

Decembrie și ianuarie: 7 AM – 7:30 PM

Biletele de intrare au costat 152 Rand/persoană.

Cape Peninsula și Capul Bunei Speranțe

Cape of Good Hope

Capul Bunei Speranțe, parte a Parcului Național Table Mountain, este o fermecătoare rezervație naturală situată la doar 20 de minute cu mașina de Simon’s Town sau la 55 de km de Cape Town.

Sincer înainte să mergem aici nu ne așteptam să ne placă atât de mult, dar am petrecut o zi extraordinară în acest parc.

Aici poți parcurge câteva trasee interesante, te poți relaxa pe frumoasele plaje cu nisip alb, poți vedea balenele înotând în golful False Bay sau poți merge într-un mic safari în căutarea antilopelor, babuinilor, zebrelor sau a struților din parc.

Peste 250 de specii de păsări interesante pot fi văzute aici iar florile sălbatice înflorite oferă un adevărat spectacol de culoare.

Când cumperi biletele de intrare vei primi și o hartă a parcului, noi am luat harta și am parcurs cu mașina toate drumurile marcate pe hartă.

Cele mai importante atracții din Cape Peninsula?

Capul Bunei Speranțe (Cape of Good Hope)

Cape of Good Hope

Cel mai sudic punct al continentului african este Cape Agulhas (despre care am scris mai sus), iar cel mai vestic punct este Capul Bunei Speranțe.

Cape Point

Cape Point

Lasă mașina în parcare și urcă până la far pentru a te bucura de priveliștea panoramică deosebită asupra: celui mai vestic punct de pe continentul african – Capul Bunei Speranțe, asupra oceanului și a peninsulei.

Lângă parcare este un restaurant și un magazin de suveniruri.

Orarul parcului:

Octombrie – martie: 6 AM – 6 PM

Aprilie – septembrie: 7 AM – 5 PM

Ai grijă să ajungi la poartă înainte de închidere altfel vei primi o amendă de 500 de Rand.

Bilete de intrare:

Cetățenii Republicii Africa de Sud: 74 Rand/adult și 39 Rand/copil (2-11ani)

Vizitatori internaționali: 303 Rand/adult și 152 Rand/copil  (2-11ani)

Chapman’s Peak Drive

Chapman’s Peak Drive

Ne-am îndreptat din Cape Peninsula spre Cape Town pe faimosul drum scenic – Chapman’s Peak Drive.

Drumul se întinde între Noordhoek și Hout Bay și este unul dintre cele mai spectaculoase drumuri scenice cu vedere la mare din lume.

Este un drum cu taxă iar taxa de 50 Rand se plătește CASH (doar cardurile din Africa de Sud sunt acceptate) la ieșirea sau intrarea în partea cu Hout Bay.

Sunt mai multe zone de picnic de-a lungul rutei, iar apusul văzut de aici este divin.

Cape Town

Cape Town este un oraș fermecător, iar împrejurimile sunt de o frumusețe care te lasă fără cuvinte. Deși am citit atâtea cuvinte de laudă la adresa orașului, nu ne așteptam să ne depășească atât de mult așteptările.

Unde să stai în Cape Town?

Signature Lux Hotel by ONOMO, Waterfront         

Signature-Lux-Hotel-by-ONOMO-Waterfront

Hotelul este poziționat la 5 minute cu mașina de Cape Town Waterfront. Având în vedere locația, prețul este extrem de bun, noi am plătit aproximativ 45 Euro pe noapte.

Camerele sunt destul de mici dar foarte curate.

Poți închiria doar camera sau să alegeți opțiunea cu micul dejun inclus, care se servește la restaurantul Vivaldi.

Restaurantul Vivaldi este foarte interesant mobilat, cu articole de mobilier ce par a fi parte din palatele de demult. Noi am luat cina la acest restaurant și ne-am bucurat de spectacolul oferit de ospătari. Odată la câteva minute, câte unul dintre ospătari se oprea din servit și cânta.

V&A Waterfront – locul în care orașul întâlnește marea.

V&A Waterfront este un complex situat pe coasta oceanului, în portul Table Bay și este compus din centre comerciale, magazine de suveniruri, piețe, hoteluri, restaurante, muzee și alte locuri unde îți poți petrece timpul liber.

V&A Waterfront este cea mai vizitată destinație din Africa de Sud iar muntele Table Mountain văzut de aici este uimitor.

Ce să vizitezi aici?

Victoria Wharf Shopping Centre este cel mai popular mall pentru cumpărături din Africa de Sud și este deschis zilnic între 9 AM și 9 PM. Centrul comercial are o parcare subterană cu plată foarte mare.

De o parte a centrului comercial este situată Promenada Sea Point, un loc foarte plăcut pentru o plimbare sau pentru alergat.

De cealaltă parte a centrului comercial, vei găsi V&A Waterfront, unde te poți plimba și descoperi în propriul tău ritm atracțiile din zonă sau poți lua parte la un tur ghidat pentru a afla informații interesante despre istoria orașului.

Dacă vrei să iei cu tine acasă ceva care să-ți amintească de această minunată țară, poți alege ceva din magazinele de suveniruri de aici.

În timpul plimbării tale prin port fă o oprire în Piața Nobel pentru a vedea sculpturile celor 4 câștigători ai premiului Nobel (Nelson Mandela, Albert Luthuli, Desmond Tutu și F. W. de Klerk).

Dacă ești într-o vizită cu copii, fă o vizită la Scratch Patch. Aici poți juca golf sau poți alege pietricelele pe care le cumperi din covorul de pietre întins pe jos.

Scratch Patch

Admiră minunata lume subacvatica la Two Oceans Aquarium intr-un tur obișnuit sau în cadrul unei ședințe de scufundări.

V&A Waterfront este punctul de plecare spre închisoarea de pe Insula Robben , locul unde Nelson Mandela a fost ținut prizonier. Sunt multe alte croaziere la care poți lua parte și biletele se pot cumpăra direct din port.

Cape Town Diamond Museum este locul potrivit pentru a învăța despre istoria industriei diamantelor din Africa de Sud. Muzeul este deschis zilnic între 9 AM și 9 PM.

Dacă ai noroc să vizitezi orașul Cape Town într-o zi senină și fără ceață, poți profita de ocazie ca să vezi orașul dintr-un elicopter. Zborurile cu elicopterul se pot rezerva din V&A Waterfront, sau online.

Noi am mers 2 zile la rând la V&A Waterfront seara, dar am zis că o să facem poze cu Table Mountain în ultima zi, când vom petrece o zi întreagă acolo, ei bine am regretat că nu am făcut poze când se vedea muntele deoarece când am revenit ziua în port, muntele a fost acoperit de ceață.

V&A Waterfront

Table Mountain aerial Cableway

Table Mountain aerial Cableway

Pe Table Mountain se poate ajunge și pe jos, dar noi, din lipsă de timp, am ales să urcăm cu telecabina. Telecabina se rotește oferind o priveliște 360 de grade pentru toți pasagerii.

Biletele pentru telecabină sunt mai ieftine după ora 1 PM.

Între 8:30 AM- 1 PM: 360 Rand/adult dus-întors, 180 Rand/copil dus-întors, 200 Rand/adult o singură direcție și 100 Rand/copil o singură direcție.

Între 1 PM – până la ora închiderii: 300 Rand/adult dus-întors, 150 Rand/copil dus-întors, 200 Rand/adult o singură direcție și 100 Rand/copil o singură direcție.

Biletele pot fi rezervate și online de aici.

Pe munte sunt 3 trasee scurte cu mai multe puncte de belvedere.

În zona telefericului este disponibilă o cafenea și un magazin de suveniruri.

La vizita noastră, a fost foarte frig pe munte și foarte multă ceață. Cu toate astea am reușit să vedem spectaculoasa imagine care se desfășoară la poalele muntelui: orașul Cape Town, Lion’s Head, Insula Robben si golful cu plaje infinite.

Table Mountain

Acest munte a fost votat una dintre cele 7 Noi Minuni ale Naturii în 2011.

Kirstenbosch National Botanical Garden

Cum ajungi la aici?

Grădina botanică se află la 13 km de Cape Town și este foarte ușor să ajungi aici cu mașina, iar parcarea este foarte încăpătoare.

Poți ajunge aici și cu autobuzul turistic, mai multe detalii găsești aici.

Grădina botanică este situată într-o zonă deosebit de frumoasă, la poalele muntelui Table și are o mulțime de plante și flori interesante. Este, de asemenea, un loc potrivit pentru a observa păsările viu colorate.

Grădina botanică este foarte mare așa că îți recomandăm să cumperi o hartă cu 10 Rand de la casa de bilete ca să te ajute să te orientezi. Ai grijă să nu ratezi podul suspendat și grădina cu protea.

Poți lua parte la un tur ghidat gratuit, te poți plimba liber prin grădină, poți savura un picnic în liniște, poți alerga prin grădină sau să participi la un concert care are loc în amfiteatrul de aici.

Orar:

Aprilie – august: 8 AM – 6 PM

Septembrie –  martie: 8 AM – 7 PM

Biletele de intrare costă 75 Rand/adult.

World of Birds

World of Birds

Cum ajungi aici?

Sanctuarul se găsește în Hout Bay, la doar 20 de minute de Cape Town, și poți ajunge aici cu mașina personală sau cu autobuzul turistic.

Orar:

Parcul este deschis zilnic între 9 AM și 5 PM.

Bilete de intrare:

Biletele de intrare costă 120 Rand/adult și 45 Rand/copil.

World of Birds este cel mai pare parc cu păsări din Africa, aici trăiesc peste 3000 de păsări din 400 de specii diferite din diferite zone de pe glob.

Printre multele păsări din sanctuar se numără și o mulțime de păsări rănite, care nu ar avea nicio șansă să supraviețuiască în libertate.

Sanctuarul este asemenea unei grădini zoologice, dar este interesant faptul că poți intra în cușca păsărilor, deoarece traseele trec dintr-o încăpere în alta prin mijlocul păsărilor, și ne-am bucurat că am avut șansa să analizăm de aproape păsările pe care le priveam prin binoclu când le-am văzut în libertate.

Pe lângă păsări, aici sunt și multe alte animale. Pentru noi a fost o încântare să vedem micuțele maimuțe care aveau 2 membri noi în familie.

Urmărește ce activități apar pe harta pe care o vei primi la intrare ca să nu ratezi când se hrănesc pinguinii sau pelicanii.

Noi am intrat și la Monkey Jungle, casa maimuțelor Squirrel. A fost o imagine foarte plăcută să vedem aceste animăluțe adorabile cum alergau peste tot în jurul nostru.  Nu ai voie să intri cu mâncare acolo, și nici să atingi animalele, noi ne-am așezat pe iarba și i-am lăsat pe micuți să se miște liberi în jurul nostru.

Cartierul cu case colorate Bo-Kaap

Bo-Kaap (Malay Quarter) este cartierul colorat din Cape Town situat la baza Signal Hill.

Noi am mers cu mașina acolo, dar se poate ajunge și pe jos în aproximativ jumătate de oră din V&A Waterfront.

Cel mai potrivit este să descoperi acest fabulos cartier la pas.

La început casele erau de culoare albă și erau locuite de sclavii aduși din Malaezia, Indonezia și Africa, marea majoritate a rezidenților erau musulmani, tocmai de aceea s-au construit și câteva moschei în cartier. După adoptarea legii de Abolire a Sclaviei în Imperiul Britanic, locuitorii acestui cartier și-au vopsit casele în culori vii pentru a sărbători libertatea.

Există și tururi ghidate care te vor plimba prin cele mai importante zone din cartier, pe la muzeu și moschei.

Alte atracții în Cape Town

Traseul până la Lion’s Head era pe lista noastră dar din păcate nu l-am mai parcurs din cauza ceții dense.

Un loc excepțional pentru a privi apusul este Signal Hill și Noon Gun.

Celor care vor să petreacă mai mult timp la plajă, le recomandăm plajele Hout Bay, Clifton și Camps Bay.

Dacă petreci mai mult timp în oraș, vizitează primăria orașului și Castelul Bunei Speranțe, situate în aceeași zonă.

Sunt mai multe podgorii care pot fi vizitate în jurul orașului Cape Town.

După ce am petrecut 3 săptămâni de vis în Africa de Sud am lăsat mașina în aeroportul din Cape Town și am zburat înapoi acasă cu Turkish Airlines.

Dacă ai vizitat Africa de Sud, cu siguranță vei dori să te întorci aici iar și iar, pentru noi, această superbă țară este în top 3 cele mai deosebite țări pe care le-am vizitat și ne dorim să revenim acolo cât mai curând.

Vei avea nevoie de o viză ca să vizitezi această minunată țară și am scris despre procedura de obținere a vizei aici. În acest articol, am scris detalii utile pentru organizarea unui concediu în Africa de Sud. Iar dacă vrei să vezi ce poți vizita în Africa de Sud în 3 săptămâni, citește despre Parcul Național Kruger aici, despre spectaculoasa Panorama Route aici și despre captivantele rezervații din jurul orașului St. Lucia aici.

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

15

Leave a Reply