Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

Fă-ți un cadou și vizitează Africa de Sud!! Pe lângă bogata viață sălbatică, Africa de Sud te va răsplăti cu peisaje spectaculoase și plaje divine.
Pentru noi, Africa de Sud a fost o surpriză plăcută și acum este una dintre destinațiile noastre de vacanță preferate.

Am încercat să răspundem în acest articol la toate întrebările care ne-au fost adresate cu privire la Africa de Sud.
Table of Contents
Despre Africa de Sud

Republica Africa de Sud este situată în sudul continentului african și este statul african cu cea mai dezvoltată economie.
Llimba engleză este una dintre cele 11 limbi oficiale din Africa de Sud și toate persoanele pe care le-am întâlnit noi știau limba engleză.
79,5 % din procentul populației este reprezentat de populația neagră africană (Zulu, Xhosa, Basotho, Venda, Tswana, Tsonga, Swazi și Ndebele).
Nelson Mandela a fost primul președinte al Republicii Africii de Sud ales prin vot universal. El a luptat contra apartheidului și împotriva discriminării rasiale și a primit Premiul Nobel pentru Pace. Nelson Mandela si-a publicat autobiografia în cartea “The long walk to freedom” – cartea pe care am ales să o citim în concediu și pe care ți-o recomandăm.
Când să vizitezi Africa de Sud?
Africa de Sud este o destinație de vacanță potrivită pentru tot timpul anului, dar există activități de care te poți bucura doar într-o anumită perioadă.
Iarna+primăvara – sezonul uscat (mai – septembrie)

Este considerat anotimpul ideal pentru a vizita rezervațiile naturale, deoarece vegetația nu este foarte bogată iar vizibilitatea este mai bună.
Îți va fi mai ușor să vezi animalele deoarece acestea sunt mereu în zona surselor de apă permanente.

Drumurile neasfaltate din parcuri sunt mai ușor accesibile în sezonul uscat.
Sunt mai puțini țânțari iar riscul de a contracta malaria este mai scăzut (o mică parte din Africa de Sud se află pe harta cu risc de contractare a malariei).
O mulțime de flori sălbatice sunt înflorite din august până în septembrie și te vei bucura de un spectacol de culoare, mai ales în partea de vest a țării.

Balenele sunt prezente în jurul coastei Africii de Sud din iulie până în noiembrie.
Africa de Sud este vizitată de mai puțini turiști în acest sezon și prețul cazărilor tinde să fie mai mic.
Vara+toamna – sezonul ploios (octombrie -aprilie)
Datorită ploilor vegetația prinde viață și natura se colorează în verde. Cascadele sunt mai bogate iar peisajele mai frumoase, în special Blyde River Canyon care este cel mai mare canion verde din lume.
Este cel mai bun sezon pentru a observa păsările, deoarece în această perioadă păsările migratoare revin în Africa de Sud.

Între noiembrie și mai ai șansa de a vedea țestoasele care își depun ouăle pe plajă (în special în iSimangaliso Wetland Park).
Noi am vizitat Africa de Sud iarna iar temperatura în estul țării a fost foarte plăcută (potrivită pentru tricou și pantaloni scurți), dar în partea de vest a fost destul de frig. Din acest motiv, vara ar fi un sezon mai potrivit pentru a vizita vestul Africii de Sud, în special dacă vrei să petreci mai mult timp la plajă.
Ai nevoie de viză ca să vizitezi Africa de Sud?
Dacă ești cetățean român, vei avea nevoie de viză ca să vizitezi această frumoasă țară. În acest articol găsești procedura prin care vei obține viza pentru Africa de Sud.
Din noiembrie 2019, pentru unele țări ,sunt disponibile și vizele electronice pentru vizitarea Africii de Sud – eVisa, mai multe detalii vei găsi aici.
Drumurile în Africa de Sud și permisul de conducere

În Africa de Sud se conduce pe partea stângă a drumului.
Conform termenilor și condițiilor companiilor de la care am închiriat mașinile, dacă permisul de conducere nu este scris în limba engleză, o să trebuiască să fie însoțit de un Permis de Conducere Internațional. Noi am avut Permisul Internațional la noi dar nu a trebuit să-l prezentăm nici când am ridicat mașinile închiriate nici când ne-a oprit poliția.
Africa de Sud este destinația ideală pentru o călătorie cu mașina, deoarece infrastructura este foarte bine pusă la punct.
Există mai multe drumuri cu taxă iar taxa de drum se plătește direct la ghișeele de pe aceste drumuri.
Limitele de viteză sunt (în general) de 120 km/oră pe autostradă, 100 km/ oră pe drumurile publice care nu sunt autostrăzi și 60 km/oră în orașe. Schimbarea limitei de viteză este marcată prin indicatoare.
Este foarte important să respecți limita de viteză, deoarece sunt foarte multe radare și foarte multe echipaje de poliție pe șosele.
Dacă depășești limita de viteză cu peste 40 km/oră poți fi arestat.
Noi am primit o amendă de viteză în prima oră după ce am ieșit din Johannesburg (în prima noastră zi în Africa de Sud) deoarece circulam cu viteza de 92 km/oră pe un drum unde limita de viteză era 80 km/oră.
Polițistul care ne-a oprit a fost extrem de amabil și politicos, încât nici nu ne-a părut rău pentru amenda plătită. În următoarele 3 săptămâni am avut grijă să respectăm mereu limita de viteză.
Nu vei primi amendă dacă depășești cu mai puțin de 10 km/oră limita de viteză.
Este necesară vaccinarea înainte de a vizita Africa de Sud?
Nu trebuie să îți faci niciun vaccin obligatoriu înainte de a vizita Africa de Sud. Vaccinul contra febrei galbene este obligatoriu doar pentru cei care vin dintr-o țară unde există acest virus sau au vizitat o astfel de țară înainte de a intra în Africa de Sud.
Malaria în Africa de Sud:
Unele zone din estul Africii de Sud se află pe harta malariei.
Riscul de contractare a malariei este mult mai scăzut în sezonul uscat, când sunt mai puțini țânțari (iunie-august).
Deocamdată nu există un vaccin contra-malariei, dar există pastile care te pot ajuta să lupți cu malaria. Tratamentul cu pastile trebuie început preventiv, înainte de a vizita o zonă cu risc de a contracta malaria.
Rețeta pentru pastilele anti-malarie o vei primi de la medicul epidemiolog.
Deoarece malaria se transmite doar prin înțepături de țânțari, protejează-te de înțepături cu spray (la fiecare 4-6 ore) și brățară antițânțari. Dacă stai afară seara sau dimineața devreme, când țânțarii sunt mai activi, poartă haine de culoare deschisă care să-ți acopere brațele și picioarele.
Noi am folosit brățări și spray antițânțari și am pus un aparat anti-țânțari în priză noaptea, astfel că, am plecat din zona de risc fără înțepături de țânțari.
Ce este diferit în Africa de Sud?
În Africa de Sud se conduce pe partea stângă a drumului.
În majoritatea benzinăriilor sunt angajați care vor alimenta mașina pentru tine. Noi nu am coborât deloc din mașină când am alimentat și la fiecare alimentare, i-am dat angajatului de la pompa de benzină 10-20 Rand (așa se obișnuiește).
Foarte rar am văzut treceri de pietoni și oamenii traversează pe oriunde, de obicei sunt foarte atenți, dar e bine să fii și tu atent când conduci.
Mulți oameni se deplasează pe jos între 2 localități învecinate, mai ales pe drumurile regionale, și nu sunt foarte ușor de observat noaptea, așa că e bine să conduci prudent.
Zonele în care este posibil să întâlnești animale domestice sau sălbatice pe stradă sunt marcate cu indicatoare.
Bacșisul este de 10 – 15% din valoarea consumației și îl vei nota cu pixul pe nota de plată.
În unele parcări de la unele obiective turistice sunt oameni care păzesc mașinile, iar dacă vrei, poți plăti 5 sau 10 Rand pentru acest serviciu.
O să observați în apropierea orașelor comunități unde oamenii duc un trai modest, trăind în căsuțe improvizate într-un cartier aglomerat, unde au ajuns ca urmare a unei istorii nedrepte și probabil va mai trece ceva timp până situația lor se va schimba.
Ce am învățat în acest concediu?
O foarte bună prietenă ne-a întrebat ce am învățat din această experiență.
Ei bine, am învățat să nu avem prejudecăți și să nu ne creăm impresii eronate despre locuri și oameni înainte de a-i cunoaște personal.
Înainte să mergem în Africa de Sud, am auzit oameni spunând că e periculos să călătorești în această țară. Alți oameni spuneau că au vizitat de nenumărate ori Africa de Sud și că este o destinație de vacanță sigură.
Nu știam exact la ce să ne așteptăm înainte de a ajunge acolo și ne-am planificat cu grijă traseul, astfel încât să nu fie nevoie să conducem după lăsarea întunericului. Când am ajuns acolo ne-am relaxat și chiar am condus câte o oră sau 2 pe zi și după lăsarea întunericului, dar în general doar pe autostrăzi sau alte drumuri principale.
Singura diferență pe care am simțit-o, comparativ cu unele țări din Europa, a fost dată de faptul că infrastructura este mult mai bună acolo.
Cât de sigur este să călătorești în Africa de Sud?

Foarte multe persoane ne-au întrebat cât de sigur este să călătorești în Africa de Sud.
Am petrecut 3 săptămâni în această frumoasă țară și am parcurs în jur de 5000 de kilometri cu mașina, iar întreaga călătorie a fost plăcută și sigură.
Nu am avut parte de evenimente neplăcute și nu am văzut nimic suspect în jurul nostru, doar oameni care își vedeau de treaba lor.
Deoarece era iarnă și se înnopta în jurul orei 18:00, pe noi ne-a prins în fiecare zi noaptea pe drumuri, am condus pe întuneric în jur de 2 ore în fiecare zi și a fost totul în ordine.
Starea drumurilor este foarte bună, autostrăzile sunt foarte circulate, dar nu aglomerate, iar oamenii pe care i-am întâlnit noi erau foarte amabili.
Singurul lucru pe care l-am evitat a fost să ne plimbăm pe jos prin oraș după lăsarea întunericului, cu excepția unor zone din orașele Hermanus, St. Lucia și Cape Town.
Cum ajungi în Africa de Sud?
Există zboruri directe spre Johannesburg sau Cape Town din majoritatea țărilor din Africa dar și din multe orașe de pe alte continente, cum ar fi: New York, Singapore, Hong Kong, Sao Paulo, Roma, Londra, Sydney, Perth, Paris, Munchen, Frankfurt am Main. Amsterdam, Viena sau Zürich.
Cea mai convenabilă și confortabilă variantă pentru noi a fost să zburăm din Cluj Napoca spre Johannesburg și înapoi din Cape Town în Cluj Napoca cu Turkish Airlines, una dintre companiile noastre favorite.
Zborurile au avut escale scurte de doar 2 ore în Istanbul atât la dus cât și la întors.
Poți cumpăra toate biletele într-o singură tranzacție cu opțiunea multi-city de pe pagina Turkish Airlines.
Ce companii am ales pentru Zborurile interne?
În Africa am vizitat 3 zone și am ales să zburăm de la o zonă la alta. Bineînțeles că poți închiria o mașina din Johannesburg sau Cape Town și să străbați țara de la est la vest sau invers.
Din Johannesburg am zburat în Durban cu FlyMango – o companie aeriană sud-africană pe care îți recomandăm să o folosești pentru zborurile interne, deoarece prețurile biletelor este foarte bun și include și un bagaj de cală de 20 de kg. Noi am plătit doar 65 de euro/2 persoane.
Între Durban și Port Elisabeth am zburat cu FlySafair deoarece nu era zbor disponibil cu FlyMango. Spre deosebire de FlyMango, biletele au fost puțin mai scumpe (165 de euro) fiindcă a trebuit să ne achiziționăm bagajul de cală separat.
Compania FlySafair are un parteneriat cu First Car Rental, iar pasagerii pot beneficia de reduceri la închirierea mașinii, mai multe detalii aici.
Restaurantele noastre favorite din Africa de Sud
Restaurantul nostru favorit din Africa de sud este Cattle Baron. Am mâncat în acest restaurant în Parcul Național Kruger, Addo Elephant Park și parcul Tsitsikamma și de fiecare dată mâncarea a fost delicioasă.

Ne-a plăcut, de asemenea, restaurantul Vivaldi din Cape Town datorită spectacolului artistic oferit de chelneri , aceștia luau pe rând pauză de la servit și cântau.

Micul dejun l-am servit cel mai des la Wimpy. Ne-a plăcut foarte mult desertul – Donut Dunkers – un fel de gogoși învelite în zahăr cu scorțișoară servite cu sos de caramel și înghețată și chiar am făcut o reinterpretare a rețetei când am revenit acasă.

Cât costă un concediu în Africa de Sud?

Costul unei vacanțe în Africa de Sud depinde foarte mult de perioada de timp pe care o petreci în această minunată țară, ce anume vizitezi, activitățile pe care le întreprinzi și care sunt pretențiile tale la cazare.
Africa de Sud nu este o destinație de vacanță foarte scumpă, noi am cheltuit 5458 Euro/ 2 persoane (+ 485 Euro depozit pentru mașinile închiriate – sumă care ne-a fost returnată) pentru un concediu de 3 săptămâni în Africa de Sud.
Toate prețurile din această listă sunt calculate pentru 2 persoane.
Cât au costat biletele de Avion?
Total: 1670 Euro pentru 2 peroane
- Cluj Napoca- Johannesburg și Cape Town – Cluj Napoca cu Turkish Airlines: 1440 Euro
- Johannesburg- Durban cu FlyMango: 65 Euro
- Durban – Port Elizabeth cu FlySafair: 165 Euro
Cât am plătit pentru mașinile închiriate?
Total:531 Euro/20 zile + 485 Euro depozit + 70 Euro One Way Fee
- Nissan Micra – aeroportul din Johannesburg de la Thrifty Car Rental: 141 Euro/5 zile cu asigurare inclusă + 125 Euro depozit
- Ford Figo – aeroportul din Durban de la Tempest prin Rentalcars: 130 Euro/3 zile cu asigurare inclusă + 175 Euro depozit
- Suzuki Swift – aeroportul din Port Elizabeth (cu predare în Cape Town) de la First car Rental prin Rentalcars: 260 Euro/12 zile + 185 Euro depozit + 70 Euro One Way Fee
Cât ne-a costat benzina?
Total: 300 Euro/5000 km
Prețul unui litru de benzină în Africa de Sud este de 0,97 Euro.
Zona Kruger : 100 Euro
Noi am parcurs în jur de 2000 de km (traseu dus-întors Johannesburg – Kruger + 2 zile self-drive safari în Kruger + o zi pe Panorama Route) și benzina ne-a costat doar 100 de Euro.
Zona St. Lucia: 80 Euro
Am aterizat pe aeroportul din Durban și ne-am îndreptat spre St. Lucia unde am făcut safari de câte o zi în Hluhluwe–Imfolozi Park și iSimangaliso Wetland Park.
Am parcurs în jur de 1000 de kilometri iar benzina a costat 80 de euro.
Port Elizabeth – Cape Town: 120 Euro
Am parcurs traseul din Port Elisabeth până în Cape Town în 12 zile și am vizitat o mulțime de obiective turistice foarte interesante pe acest traseu.
Am făcut în total 2000 de kilometri iar benzina a costat doar 120 Euro.
Taxa de drum:
Total: 35 Euro
- Johannesburg – Hazyview : N4 — 93+62 = 155 Rand
- Hazyview – Johannesburg: N4 — 93+62= 155 Rand
- Malalane – Nelspruit: N4 —70 Rand
- Durban – St. Lucia: N2 — 7.5+11.5+46.5 = 65.5 Rand
- St Lucia – Durban: N2 — 46.5+13.5 = 60 Rand
- Port Elizabeth -Knysna: N2 — 53 Rand
Cât a costat cazarea?
Total: 1005 Euro/ 19 nopți
Kruger Național Park: 285 Euro
- Kruger Adventure Lodge – Hazyview: 130 Euro/ 2 nopți
- Belvedere-on-River – Malelane: 135 Euro/2 nopți
- AuraZest – Airbnb: 20 Euro/ 1 noapte
St. Lucia: 65 euro
- Monzi Safaris Backpackers: 65 Euro/2 nopți
Port Elizabert – Cape Town: 655 Euro
- Addo Dung Beetle Guest Farm: 80 Euro/ 2 nopți
- Elephant Hide: 160 Euro/ 1 noapte
- 47th on Howard: 70 Euro/ 2 nopți
- Die Fonteine Guest House: 35 Euro/ 1 noapte
- The Nantucket: 50 euro/ 1 noapte
- aha Simon’s Town Quayside Hotel: 130 Euro/ 2 nopți
- Signature Lux Hotel by ONOMO, Waterfront: 130 Euro/ 3 nopți
Cât ne-a costat mâncarea?

Total: 800 Euro
Nu am gătit deloc în concediu și am servit aproape în fiecare zi 2 mese la restaurant. Absolut toate tipurile de mâncare pe care le-am comandat au fost foarte bine gătite și cu un gust excepțional, iar prețurile sunt mai mult decât acceptabile.
Pentru o cină la restaurant (inclusiv băutură) am plătit între 20 și 35 Euro/ 2 persoane, iar pentru un mic dejun sau prânz intre 15 și 20 Euro.
Bilete de intrare și excursii:
Total: 892 Euro/ 2 persoane
Zona Kruger: 315 Euro/ 2 persoane
- Ndebele Cultural Village: 620 Rand = 38 Euro
- Safari de o zi cu o mașină de safari în Kruger – Kruger Adventure Lodge: 2100 Rand = 130 Euro
- intrarea în Parcul Național Kruger: 744 Rand / zi * 2 zile = 91 Euro
- Shangana Cultural Village: 400 Rand = 25 Euro
- Panorama Route (pentru toate obiectivele turistice vizitate): 508 Rand = 31 Euro
Zona St Lucia: 94 euro / 2 persoane
Hippo & Croc Boat Cruise — 600 Rand = 37 Euro
Hluhluwe Imfolozi Game Park: 480 Rand = 30 Euro
iSimangaliso Wetland Park: 27 Euro
- Maphelane — 110 Rand = 7 Euro
- Cape Vidal — 163 Rand = 10 Euro
- Charters Creek — 163 Rand = 10 Euro
Port Elizaberth – Cape Town: 483 Euro / 2 persoane
- Addo Elephant Park — 614 Rand = 38 Euro
- Tsitsikamma National Park — 470 rand = 29 Euro
- Kayak & Lilo Adventure — 1200 Rand = 73 Euro + închiriere Wetsuits — 180 Rand = 11 Eur
- Monkeyland & Birds of Eden —- Combo Ticket (oricare 2 sanctuare): 820 Rand = 50 Euro
- Knysna Elephant Park — 640 Rand = 39 Euro + Găleată cu mâncare pentru elefanți — 90 Rand = 6 Euro
- Robberg Nature Reserve — 100 Rand = 6 Euro
- Cango Caves – ADVENTURE TOUR — 440 Rand = 27 Euro
- Safari Ostrich Farm — 292 Rand = 18 Euro
- Walker Bay Sea Kayaking – Hermanus – 900 Rand = 55 Euro
- Stony Point Nature Reserve – Betty’s Bay – African penguins Watching – 100 Rand = 6 Euro
- Boulders Beach Penguin Colony – Simon’s Town – 304 Rand = 19 Euro
- Cape Peninsula — 606 Rand = 37 Euro
- Kirstenbosch National Botanical Garden — 150 Rand = 10 Euro
- World of Birds – 260 Rand = 16 Euro
- Table Mountain Aerial Cableway — 660 Rand = 40 Euro
- Chapmans Peak Drive — 50 Rand = 3 Euro
Alte Cheltuieli: 155 Euro / 2 persoane
- Gateway to Kruger – Map & Guide – 100 Rand
- Asigurare călătorie — 32 Euro
- Taxa Viza — 86 Euro
- Harta Kirstenbosch National Botanical Garden — 10 Rand
- Cartela SIM Vodacom — 459 Rand — 28 Euro
Unde să te cazezi în Africa de Sud?
Am rezervat cazările prin Booking și Airbnb. Aproape toate unitățile de cazare în care am stat au peste nota 9 pe booking.
Dacă pentru tine sunt mai importante experiențele și vrei să investești mai mult în acestea, atunci poți economisi foarte mult la cazare.
Unde să stai dacă vizitezi Parcul Național Kruger?

Citește despre parc și cum îți poți rezerva cazarea în interiorul Parcului Național Kruger în acest articol.
Noi din păcate nu am găsit nimic liber în campingurile din partea de sud a parcului Kruger așa că ne-am cazat în Hazyview și Malelane, 2 orașe situate în apropierea porților de intrare în parc.
Kruger Adventure Lodge – Hazyview

Hotelul are disponibile mai multe variante de cazare printre care corturi, corturi de safari (alegerea noastră) sau bungalovuri. Cu ei poți merge în safari în Kruger sau să vizitezi Panorama Route.
Belvedere-on-River – Malelane

Acesta este unul dintre hotelurile noastre favorite dintre cele în care am stat în Africa de Sud și este recomandarea noastră pentru cei care vor să stea în preajma parcului Kruger. Locația este excelentă, la doar câteva minute de poarta de intrare în Kruger – Malelane Gate.
Hotelul este situat într-o zonă foarte frumoasă și este decorat cu mult gust, camerele sunt mari, micul dejun este delicios iar de pe terasă ai o priveliște de excepție asupra râului Crocodile River și a parcului Kruger.
AuraZest – Airbnb Witbank
Pentru că ne doream să petrecem ultima zi în întregime în Kruger, iar zborul nostru din Johannesburg spre Durban era în ziua următoare dimineața devreme, am ales să stăm în Kruger până la ora 17:00 după care să ne îndreptăm spre Witbank.
Witbank este un oraș mic situat la o 125 de km de aeroportul din Johannesburg, pe traseul dintre Kruger și Johannesburg.
Cazarea am închiriat-o prin Airbnb iar Petro (gazda) este o persoană extraordinar de amabilă. Casa este frumoasă, are parcare acoperită în curte iar camerele au intrare separată.
Unde să stai în St. Lucia?
Monzi Safaris Backpackers

În St. Lucia am ales un tip de cazare diferit. Am văzut în mai multe locații din Africa de Sud astfel de tipuri de cazare și am vrut să vedem cum sunt.
Am stat într-un cort mai mare, care are un pat dublu, noptiere și ventilator la Monzi Safaris Backpackers care între timp si-a schimbat numele în Budget Tented Village @ Urban Glamping.
Corturile sunt poziționate pe acoperiș ceea ce ni s-a părut destul de interesant, au lacăt și e bine să le închizi pentru că uneori sunt maimuțe prin preajmă și vor profita de orice ocazie pentru a intra în cort.
Spre surprinderea noastră, am dormit neașteptat de bine deși a fost pentru prima dată când am dormit în cort de când suntem împreună.
Oaspeții au acces la o bucătărie și o baie comună, și se pot relaxa la piscină sau în mică grădină verde din complex.
Citește în acest articol de ce merită să vizitezi St. Lucia.
Port Elizabeth – Cape Town:
Am scris despre obiectivele turistice de pe acest minunat traseu aici.
Unde să stai dacă vizitezi Addo Elephant Park?
Addo Dung Beetle Guest Farm

Este o fermă cu o plantație imensă de portocali situată la doar câteva minute de poarta de intrare în parc.
Noi am ales cea mai rustică variantă dintre diversele tipuri de cazare pe care le au disponibile. Cabana noastră era situată într-o zonă mai retrasă, departe de celelalte cabane și era înconjurată de vegetație, astfel că ne-am bucurat de deplină intimitate, având în vedere că dușul și toaleta erau in curte.
Chiar îți recomandăm să stai la această fermă deoarece totul este amenajat cu foarte mult gust și este o zonă foarte liniștită.
Unde să stai în Knysna
Elephant Hide este disponibilă atât pe booking cât și pe Airbnb.

Este o cazare cu un aer romantic, potrivită pentru cupluri sau luna de miere. Cabana în care am stat noi avea foarte multe geamuri și o priveliște deosebită asupra orașului și a lagunei Knysna. Aceasta este cea mai scumpă cazare pe care am rezervat-o în acest concediu, dar ne-a plăcut foarte mult și ne-ar plăcea să revenim acolo ca să petrecem mai multe zile.
47th on Howard

Hotelul arată foarte bine și prețul cazării este surprinzător de mic. Are piscină, loc de parcare, o zonă de luat masa foarte frumoasă iar camerele sunt foarte spațioase. Micul dejun este inclus (cereale cu iaurt, oua cu bacon, suc, ceai și cafea).
Unde să stai în Outhoorn
Este o fermă situată într-o zonă foarte liniștită între Oudhoorn și Cango Caves. Ferma este situată la poalele munților și are o grădină foarte frumos decorată.
Opțional puteți lua micul dejun și cina aici contracost.
Unde să stai în Hermanus?
The Nantucket

În Hermanus am stat într-o vilă situată într-un cartier select și liniștit. Camerele sunt foarte curate și cu mult gust aranjate, unele au vedere la ocean iar altele la munte.
Proprietarul este o persoană foarte amabilă care cunoaște foarte bine Africa de Sud și obiectivele turistice din țară și ne-a dat foarte multe sfaturi utile.
Unde să stai în Simon’s Town?
aha Simon’s Town Quayside Hotel

Hotelul este situat chiar lângă port iar unele camere au o priveliște deosebită asupra acestuia. Personalul este foarte amabil, camerele sunt mari și foarte curate, iar micul dejun inclus este absolut fabulos.

Unde să stai în Cape Town?
Signature Lux Hotel by ONOMO, Waterfront

Hotelul este poziționat la 5 minute cu mașina de Cape Town Waterfront. Având în vedere locația, prețul este extrem de bun. Camerele sunt destul de mici dar foarte curate.
Poți închiria doar camera sau să alegeți opțiunea cu micul dejun inclus, care se servește la restaurantul Vivaldi.
Restaurantul Vivaldi este foarte interesant mobilat, cu articole de mobilier ce par a fi parte din palatele de demult. Noi am luat cina la acest restaurant și ne-am bucurat de spectacolul oferit de ospătari. Odată la câteva minute, câte unul dintre ospătari se oprea din servit și cânta.
Ce să vizitezi în Africa de Sud?
Cu peisaje dintre cele mai diverse, animale exotice și o lume subacvatică captivantă, Africa de Sud este o destinație de vacanță potrivită pentru oricine.
Parcul Național Kruger și Panorama Route

In Africa de Sud poți avea parte de o experiență deosebită făcând un self-drive safari prin rezervațiile naționale cu mașina proprie.
Parcul Național Kruger este cea mai mare rezervație naturală din Africa de Sud și este parcul nostru preferat. Este un parc imens cu o mulțime de animale printre care și the Big Five (leul, leopardul, elefantul, rinocerul și bivolul – Cape buffalo). Am dedicat un articol separat acestui parc și îl poți citi aici.
Panorama Route este un traseu împânzit de cascade și peisaje impresionante și se află la doar o oră de condus de Kruger. Am scris în acest articol despre atracțiile de pe Panorama Route.

St. Lucia, Hluhluwe–Imfolozi Park și iSimangaliso Wetland Park

St. Lucia este un oraș frumos din sud-estul Africii de Sud. Orașul se află în imediata apropiere a estuarului St. Lucia, motiv pentru care este vizitat în fiecare noapte de hipopotamii care ies la păscut.
St. Lucia este punctul de plecare spre rezervațiile naturale Hluhluwe–Imfolozi Park și iSimangaliso Wetland Park. Parcuri în care poți face un safari pentru a-i vedea pe the Big Five.
Hluhluwe–Imfolozi Park este cea mai veche rezervație din Africa și a fost înființată pentru a proteja rinocerul alb care era pe cale de dispariție.

Parcul iSimangaliso Wetland este locul unde îi poți vedea pe the Big Seven (the Big Five + balena și rechinul alb). Peisajele din acest parc sunt foarte variate: savană, munți, plaje infinite, dune de nisip și recife de corali.
Poți să citești mai multe despre St. Lucia și aceste minunate 2 parcuri în acest articol.
Traseul din Port Elizabeth până în Cape Town

În acest articol am detaliat traseul parcurs de noi și obiectivele turistice pe care le-am vizitat între Port Elizabeth și Cape Town.
Sunt nenumărate activități pe care le poți întreprinde pe acest traseu și nu e de mirare faptul că această regiune este o destinație de vacantă foarte populară în rândul turiștilor.
Noi am făcut safari în Addo Elephant Park, ne-am plimbat cu caiacul pe râu și pe mare, am văzut foci, struți, balene și pinguini africani, am vizitat locul unde Oceanul Atlantic și Oceanul Indian se întâlnesc, și ne-am bucurat de peisajele incredibile și de frumoasele plaje din vestul țării.

Sunt multe alte locuri minunate de explorat în această frumoasă țară și ne-am promis că ne vom întoarce în Africa de Sud cât de curând.
Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram