Cum se obține viza pentru Africa de Sud?

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

Boulders-beach

Africa de Sud este cu siguranță o destinație de vis pentru iubitorii de animale și natură. Peisajele de aici sunt fascinante, oamenii sunt foarte amabili iar viața sălbatică este uimitor de diversă. Este o experiență cu totul aparte  să vezi animalele în mediul lor natural în timpul unui self-drive safari într-o rezervație naturală .

Am nevoie de viză ca să vizitez Africa de Sud?

Hluhluwe–Imfolozi-zebras

Cetățenii Români au nevoie de viză ca să viziteze Africa de Sud.

Ca să aplici pentru viza, trebuie să depui personal dosarul cu actele la sediul Ambasadei Republicii Africa de Sud din București(Strada Știrbei Vodă 26-28, Etaj 2).

Dosarul se poate depune cu cel mult 2 luni înaintea plecării în Africa de Sud.

Ce trebuie să conțină dosarul?

St.-Lucia-Estuary-hippo-2

Formularul pentru viză BI-84 completat cu majuscule și cerneală neagră. Formularul îl găsești aici.

Pașaport valabil pentru cel puțin 30 de zile după părăsirea Republicii Africa de Sud , cu minim 2 pagini necompletate.

O fotografie recentă tip pașaport

Confirmarea de plată a taxei de 43 euro/ aplicație

Dovada itinerariului de zbor: rezervarea biletelor de avion dus-întors pentru Africa de Sud.

Extras de cont pentru ultimele 3 luni, autorizat de bancă – nu sunt valabile cele descărcate din aplicație/online (am întrebat la ambasadă și extrasul este valabil și în limba română).

Am fost deseori întrebați ce sumă ar trebui să ai în cont ca să obții viza și sincer nu am găsit nicăieri această informație și putem să te îndrumăm doar orientativ.

Depinde cât timp vei petrece în Africa. Noi am cheltuit în jur de 130 de euro/ zi pentru 2 persoane (fără bilete de avion, cazare și mașini închiriate – pentru acestea am plătit în avans înainte să aplicăm pentru viză), deci ar trebui să fie ok dacă ai în cont această sumă disponibilă pentru fiecare zi pe care o vei petrece în Africa de Sud.

Dovada rezervării cazării pentru întreaga perioadă.

Adeverință de la angajator sau dovada ocupației

Scrisoarea de invitație și actul de identitate al gazdei – doar dacă o să stai la prieteni/rude/persoane fizice și nu la hoteluri, pensiuni, etc (ca să nu ai nevoie de acest document, poți rezerva cazare cu anulare gratuită și să o anulezi/schimbi/modifici după ce obții viza).

Certificat de vaccinare contra febrei galbene, în copie:  ai nevoie de acest certificat DOAR dacă ai tranzitat, sau locuiești într-un stat afectat de acest virus (dacă pleci din Europa în Africa de Sud NU ai nevoie de acest certificat).

Pentru minori trebuie să prezinți următoarele documente în original și copii ale acestora: certificat de naștere, certificatul de căsătorie al părinților (sau de divorț); consimțământul tutorelui legal dacă minorul călătorește neînsoțit , copii ale pașapoartelor părinților

Documentele care nu sunt în engleză trebuie să fie însoțite de o traducere autorizată (mai puțin extrasul de cont, care ni s-a confirmat de la ambasadă că este valabil și în limba română).

Pașaportul cu viza îl vei ridica de la ambasadă din București după 10 zile lucrătoare.

Viza pentru Regatul eSwatini și Lesotho

Foarte mulți turiști aleg să străbată Africa de Sud de la est la vest sau invers cu mașina și să viziteze și Regatul eSwatini (fostul SWAZILAND) și Lesotho.

Dacă vrei să vizitezi aceste state o să ai nevoie de o viză.

Viza pentru Regatul eSwatini nu se eliberează la frontieră ci trebuie obținută înaintea vizitei. Centruldevize.ro te poate ajuta cu obținerea acestei vize. Toate informațiile legate de procedura de obținere a vizei le vei găsi la ei pe site.

Pentru a obține viza pentru Lesotho trebuie să aplici online, vei găsi toate detaliile pe acest site.

Africa de Sud este în top 3 cele mai impresionante țări vizitate de noi până în prezent și este o destinație pe care o recomandăm cu toată încrederea iubitorilor de animale și de natură sau pasionaților de fotografie.

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

63

Leave a Reply