Top 5 Detinații pe Care să le Vizitezi în 2020

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

The best places to visit in 2020

În ultima vreme, am fost tot mai des întrebați ce destinații de vacanță recomandăm și care sunt cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut.

Ei bine, deși nu a fost o decizie ușoară, am ales 5 destinații dintre cele vizitate de noi pe care le recomandăm cu mare drag de fiecare dată. Sunt locuri de o frumusețe naturală uimitoare, unde poți avea parte de experiențe de neegalat indiferent ce pasiuni ai.

1 Africa de Sud

Kruger-zebras

Niciun alt loc vizitat de noi nu se compară cu Africa de Sud, e imposibil să vizitezi această țară fără să te îndrăgostești iremediabil de ea.

E uimitor că poți trăi experiențe atât de diverse într-o singură țară și nu e de mirare faptul că se spune că Africa de Sud este o lume întreagă într-o țară (“A Whole World in One Country”).

De ce să vizitezi Africa de Sud?

Pentru că este o experiență uimitoare pe care cu siguranță nu o vei uita.

Africa de Sud este ca un regat al animalelor, unde acestea trăiesc liber, în mediul lor natural în multele rezervații din țară, rezervații în care ai șansa de a face un safari cu mașina personală sau închiriată sau cu o mașină de safari într-un grup organizat.

Pe lângă viața sălbatică diversă și bogată, peisajele din această minunată țară sunt dincolo de orice închipuire:  cascade spectaculoase, trasee montane cu priveliști încântătoare, plaje pitorești, chei și defileuri impresionante și orașe pline de farmec.

Pentru primul loc al acestui top am avut de ales între Australia și Africa de Sud iar unul dintre principalele motive pentru care am ales Africa de Sud este faptul că o vacanță în Africa de Sud este destul de accesibilă, noi am cheltuit pentru un concediu de 3 săptămâni în Africa de Sud de 4 ori mai puțin decât pentru un concediu de 3 săptămâni în Australia.

Totul a fost la superlativ în Africa de Sud: mâncarea, servirea la restaurante, primirea la hoteluri, ghizii, plajele, activitățile, cazările.

Cel mai bine au descris Africa de Sud, un cuplu de pensionari din Canada, pe care i-am cunoscut in Hermanus, când am făcut împreună un tur cu caiacul, ei spuneau că obișnuiau să viziteze în fiecare an o altă țară, asta până acum 6 ani când au vizitat pentru prima dată Africa de Sud și de atunci revin anual în această frumoasă țară, și cu fiecare vizită parcă le place tot mai mult: “…e ca atunci când îți găsești jumătatea și te îndrăgostești iar și iar de aceeași persoană…”, spuneau ei.

Ce să vizitezi în Africa de Sud?

Traseul din Port Elizabeth până în Cape Town și Garden Route

bo-kaap-cape-town

Este cel mai popular și accesibil traseu, dat fiind faptul că în doar 800 de km ai șansa de a experimenta și vedea câte puțin din tot ce are Africa de Sud de oferit.

Dacă vizitezi doar această parte a țării, costurile vacanței se vor reduce semnificativ.

Deși este un traseu scurt, atracțiile din această zonă sunt nenumărate iar experiențele pe care le poți trăi aici sunt formidabile: safari, observarea balenelor, delfinilor, rechinilor sau a pinguinilor, vizitarea unei ferme de struți sau admirarea acestor uriașe păsări în libertate, caiac, croaziere, drumeții, plajă.

Am dedicat un articol acestei regiuni din Africa de Sud și îl poți citi aici.

Parcul Național Kruger și Panorama Route

Dacă vrei să iei o pauză de la grijile cotidiene, să te izolezi de aglomerația din oraș, sau să petreci timp de calitate cu familia și prietenii, îți recomandăm să vizitezi Parcul Național Kruger, o rezervație naturală imensă situată în partea de nord-est a Africii de Sud.

Imaginează-ti cum ar fi să conduci printr-un parc de dimensiunile Belgiei printre o mulțime de animale (elefanți, girafe, zebre, maimuțe, rinoceri, nenumărate specii de păsări de pradă sau păsări frumos colorate, crocodili, hipopotami, bivoli, antilope, leoparzi, lei și alte animale captivante), nu-i așa că ți s-ar părea raiul pe pământ?

animals-Kruger

Ei bine, așa arată un safari în Kruger, după ce treci de porțile de intrare în parc, te afli pe tărâmul animalelor, unde există doar câteva unități de cazare și alți turiști, care, la fel ca tine, au ieșit să privească animalele.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest fantastic parc, citește acest articol.

Panorama Route se află foarte aproape de Parcul Național Kruger și trebuie neapărat să petreci măcar o zi pe acest traseu. Cu peisaje uluitoare, cascade spectaculoase și cel mai mare canion verde de pe glob, Panorama Route este unul dintre cele mai spectaculoase trasee din lume.

Citește despre atracțiile de pe Panorama Route aici.

St. Lucia și Rezervațiile Naturale Hluhluwe–Imfolozi Park și iSimangaliso Wetland Park

St.-Lucia-Estuary-hippo

St. Lucia este un oraș cu un farmec aparte, pe ale cărui străzi se plimbă în voie, după lăsarea întunericului, hipopotamii.

Dacă ajungi în St. Lucia, trebuie să faci o croazieră pe estuarul St. Lucia, locul unde își au casa 800 de hipopotami și 1200 de crocodili de Nil.

St.-Lucia-Estuary-hippo-2

Acest oraș fermecător se află în partea de sud-est a Africii de Sud și este punctul de plecare înspre rezervațiile naturale Hluhluwe–Imfolozi și iSimangaliso Wetland.

Hluhluwe–Imfolozi-zebras

În Parcul Național Hluhluwe–Imfolozi ai șansa de a-i vedea pe the Big Five (leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul) în timpul unui safari, iar în Parcul Național iSimangaliso Wetland îi poți vedea pe the Big Seven (leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul + rechinul alb și balena).

Hluhluwe–Imfolozi-ryhno-family

Parcul Național iSimangaliso Wetland se întinde pe o distanță de 220 de km de-a lungul coastei Africii de Sud și oferă posibilitatea de a combina safariul cu unele activități acvatice (snorkeling, scufundări sau croaziere).

Am scris un ghid pentru vizitarea orașului St. Lucia și celor 2 parcuri în acest articol.

Articole despre Africa de Sud:

2 Australia

Hill-Inlet-Whitsunday-Islands

Australia este o țară care te fascinează încă din prima clipă cu peisajele ei incredibil de diverse: păduri tropicale, lacuri roz, plaje albe, insule exotice, corali, defileuri colorate, savană, munți și orașe fermecătoare.

Ce să vizitezi în Australia?

Am făcut un top al obiectivelor turistice din Australia în acest articol.

Marea barieră de Corali și Ningaloo Reef

Snorkeling-The-Great-Barrier-Reef

Despre marea barieră de corali ați auzit deja cu siguranță, acesta este cel mai mare recif de corali din lume și se află în apropierea coastei de nord-est a Australiei.

The-Great-Barrier-Reef

Este cu siguranță unul dintre locurile care trebuie vizitate măcar o dată în viață.

Aici poți face scufundări sau snorkeling pentru a admira minunata lume subacvatică, sau te poți relaxa pe una dintre fermecătoarele insule care sunt parte din Marea Barieră de Corali.

Cele mai spectaculoase insule vizitate de noi sunt insulele Whitsunday, in apropierea cărora poți face snorkeling în jurul unor grădini subacvatice de o frumusețe hipnotizantă. Pe aceste insule se află una dintre cele mai frumoase plaje din lume – Whitehaven Beach.

Whitsunday-Islands-Whitehaven-Beach

Ningaloo Reef se întinde de-a lungul a 300 de km în partea de vest a Australiei. La Bariera de Corali Ningaloo poți ajunge direct de pe plaja, dacă înoți câțiva metri, și nu e nevoie să faci o excursie cu barca cum se întâmplă în cazul Marii Bariere de Corali.

Exmouth-Western-Australia

Parcul Național Daintree

Este o regiune cu totul aparte, unde traseele din pădurea tropicală se combină armonios cu plajele albe și cu grădinile subacvatice.

Una dintre activitățile cele mai populare de aici este croaziera pe râul Daintree, râu în care trăiesc atât crocodili de apă dulce cât și crocodili de apă sărată.

Daintree River Safari crocodiles (2)

Sydney

Sydney-Harbor-Bridge

Sydney este pe bună dreptate cel mai cunoscut oraș din Australia, orașul și împrejurimile acestuia fiind deosebit de frumoase.

Opera din Sydney și Sydney Harbour Bridge sunt cele mai renumite atracții din oraș, iar Blue Mountains este cel mai popular loc, din apropierea orașului, pentru petrecerea timpului liber în natură.

Parcul Național Karijini

Spa-Pool-Hamersley-Gorge-Karijini-Natinal-Park-Western-Australia

Parcul Național Karijini se află în Australia de Vest și este unul dintre cele mai spectaculoase parcuri pe care le-am vizitat vreodată.

Traseele printre cheile cu roci de culoare roșiatică, cascade, râurile, lacurile și minunatele animale pe care le poți întâlni aici, fac din acest parc una dintre cele mai mari atracții din Australia de Vest.

Parcul Naţional Uluru-Kata Tjuta

Uluru-Kata-Tjuta-National-Park-7

Parcul se află în partea sudică a Teritoriului de Nord și este renumit pentru apusurile divine care fac ca Uluru să-și schimbe culoarea.

Lacurile roz

Pink-Lake-Hutt-Lagoon-Western-Australia

În Australia se află mai multe lacuri roz, și unul dintre ele ar trebui să se afle obligatoriu pe lista ta. Noi am vizitat lacul roz Hutt Lagoon din Australia de Vest.

Australia de Vest

Am spus de nenumărate ori că iubim Australia de Vest și că este regiunea noastră preferată din Australia. Am petrecut 2 săptămâni de vis în Australia de Vest și am scris despre traseul parcurs în acest articol.

Articole despre Autralia:

3 Noua Zeelandă

Marian-Lake-New-Zealand

Noua Zeelandă este o destinație pentru visători, cu parcuri de o frumusețe naturală desăvârșită, plaje mirifice,  lacuri colorate pe care le privești și nu-ți vine să crezi că sunt reale și vaste terenuri de pășunat.

Aceată țară a fost binecuvântată cu peisaje de o frumusețe izbitoare, care i-au adus numele de „God’s own country”.

Lake-Gunn-Nature-Walk-Fiordland

Este o țară insulară, formată din 2 insule principale: Insula de Sud și Insula de Nord.

Pe Insula de Sud a Noii Zeelande îți recomandăm să vizitezi Parcul Național Fiorland, un loc cu adevărat magic, cu o mulțime de trasee spectaculoase, fiorduri, cascade și lacuri, o adevărată Mecca pentru iubitorii de natură și de drumeții.

Milford-Sound-Cruise-Fiordland-National-Park

Mount Aspiring National Park este un alt parc uimitor de frumos de pe Insula de Sud a Noii Zeelande, aici vei vedea numeroase atracții naturale: cascade, lacuri glaciare și ghețari.

Citește mai multe despre aceste parcuri deosebite aici.

Pe Insula de Nord a Noii Zeelande îți recomandăm să vizitezi Rotorua, locul unde natura oferă un adevărat spectacol de culoare. Activitatea geotermală din această zonă este impresionantă, iar culoarea intensă a lacurilor de aici este dincolo de orice imaginație.

Una dintre cele mai populare atracții de pe Insula de Nord este Hobbiton, satul hobiților din trilogia Stăpânul Inelelor, un loc de basm pe care îl vei îndrăgi indiferent dacă ai văzut sau nu filmul.

New-Zealand-Hobbitor

Am scris despre locurile vizitate de noi pe Insula de Nord a Noii Zeelande în acest articol.

Articole despre Noua Zeelandă:

4 Insulele Azore

Am vizitat arhipelagul Azore la final de aprilie 2019 și ne-am promis că vom reveni acolo vara, când hortensiile înflorite dau o frumusețe aparte insulelor.

Nu am avut încă timp să scriem un articol despre cât de mult ne-au plăcut aceste insule, dar vom scrie aici de ce aceste insule sunt locul nostru preferat din Europa și de ce trebuie să se afle pe lista ta.

Arhipelagul, parte a Portugaliei, este format din 9 insule (Corvo, Flores, Faial, Pico, Graciosa, São Jorge, Terceira, São Miguel și Santa Maria) și se află în Oceanul Atlantic, la aproximativ 1400 de km de Portugalia continentală.

Ce ne-a impresionat în mod plăcut aici, este faptul că fiecare bucățică de teren este îngrijită, laterale drumurilor și punctele de belvedere sunt împodobite cu flori, astfel că, peste tot domește un aer festiv și ai impresia că pășești sau conduci pe un covor de petale.

Cum ajungi aici?

Spre Ponta Delgada (PDL)- Insula São Miguel  sunt zboruri directe din mai multe orașe:

  • cu Ryanair: Lisabona, Porto, Londra, Frankfurt pe Main.
  • cu Swiss: Geneva.
  • cu Azores Airlines – SATA: Lisabona, Porto, Boston, Gran Canaria, Montreal, Toronto, Praia – Capul Verde.
  • cu TAP: Toronto, Lisabona, Porto.

Cele mai accesibile zboruri sunt din Lisabona sau Porto, noi am zburat din Lisabona cu Azores Airlines și ne-am întors în Lisabona cu Ryanair.

Între insule poți călătorii tot cu avionul (cu SATA Air Acores), sau cu feribotul.

Ce să vizitezi?

Insulele sunt foarte frumoase și vegetația diferă mult de la o insulă la alta, preferatele noastre sunt insulele São Miguel, Terceira și Flores.

Insula São Miguel, cea mai mare insulă a arhipelagului, este o insulă incredibil de verde, cu peisaje  uluitoare care nouă ne-au amintit de Noua Zeelandă. Cel mai spectaculos loc de pe această insulă, de fapt din întreg arhipelagul este Boca do Inferno.

 Boca do Inferno

Insula Flores, una dintre cele mai izolate insule din arhipelag, are o frumusețe naturală remarcabilă care te duce cu gândul la Hawaii, datorită cascadelor care curg pe stâncile acoperite de verdeață. Cea mai mare atracție a insulei este Poço da Ribeira do Ferreiro.

Cel mai vizitat obiectiv turistic de pe insula Terceira este vulcanul Algar do Carvão.

Insulele Azore sunt destinația ideală pentru drumeții, scufundări, înotul cu delfinii, whale watching, caiac, băi termale sau surfing.

Balenele pot fi văzute în jurul insulelor din aprilie până în octombrie.

5 Rusia

Rusia, cea mai mare țară din lume, se întinde pe două continente: Europa și Asia.

Majoritatea turiștilor aleg să viziteze doar Moscova și Sankt Petersburg, dar Rusia are mult mai multe atracții spectaculoase printre care  35 de Parcuri Naționale și 100 de Rezervații Naturale (cea mai mare dintre ele este The Great Arctic State Nature Reserve), unde poți aprecia frumusețea naturii nealterate: peisaje fantastice, munții înalți și faună bogată.

Dacă nu ai timp pentru o vacanță în fascinanta Siberie, vizitează măcar vibranta capitală a Rusiei – Moscova. Lasă-te cucerit de arhitectura fantezistă a Catedralei Sfântul Vasile care se înalță grandios în Piața Roșie, eclipsând totul în jurul ei.

St.-Basils-Cathedral-Moscow

Plimbă-te prin interiorul Kremlinului, un loc de o importanță majoră în istoria Rusiei sau vizitează alte locuri în care s-au scris pagini importante din istoria acestei țări.

Am scris mai multe despre atracțiile din capitala Rusiei aici.

Orașul Sankt Petersburg mai este numit și Veneția Nordului, datorită canalelor care trec prin oraș. Dacă plănuiești să vizitezi orașul Sankt Petersburg, nu uita să-ți pui în bagaj încălțăminte comodă, deoarece vei avea nevoie ca să te plimbi prin enormul Muzeu Ermitaj, prin fermecătoarele grădini sau dacă vrei să descoperi orașul la pas.

Church of the Savion on Spilled Blood

Muzeul Ermitaj este unul dintre cele mai mari și renumite muzee din lume și cu siguranță cea mai mare atracție din oraș.

Palatul Peterhof cu impresionantele lui grădini și fântăni este un alt obiectiv de top al orașului pe care nu ar trebui să-l ratezi.

Peterhof Grand Cascade

Citește despre obiectivele turistice din Sankt Petersburg aici.

Articole despre Rusia:

Astea sunt recomadările noastre pentru anul 2020, sunt locuri care ne-au rămas în suflet și care ne-au cucerit pe deplin. In aceste destinații de vacanță poți călători pe cont propriu, în ritmul tău.

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

28

Leave a Reply