Top Obiective Turistice din Thailanda

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

Vizitarea Thailandei este o experiență culturală inedită, o terapie prin zâmbete care-ți aduce buna dispoziție.

Thailanda este o țară frumoasă, plajele cu nisip alb și fin de aici sunt absolut mirifice, parcurile naționale ascund peisaje de vis, iar Bangkokul impresionează prin mărimea lui și bogăția atracțiilor turistice de care dispune.

Sunt multe de văzut și de făcut în Thailanda, iar în acest articol vom trece în revistă principalele atracții din această fermecătoare țară.

Bangkok – capitala Thailandei

O vizită în Thailanda nu ar fi completă fără o oprire în Bangkok, un oraș fascinant, plin de viață și de culoare, cu nenumărate temple, parcuri, zgârie nori, și mai ales, oameni binevoitori la tot pasul.

Bangkokul este poarta de intrare în țară și punctul de plecare spre celelalte zone ale țării, iar dacă tot ajungi aici, ar fi păcat să nu petreci măcar câteva zile în acest oraș al contrastelor.

Am scris un ghid pentru vizitarea Bangkokului aici (aeroporturi, mijloace de transport și obiective turistice).

Ce să faci în Bangkok?

Vizitează templele

Un tur al templelor este cel mai bun mod de a descoperi tradițiile și obiceiurile religioase ale thailandezilor. Sunt foarte multe temple în Bangkok, dar cele mai vizitate de turiști sunt următoarele:

Marele Palat se află în inima orașului și este format din mai multe temple bogat ornamentate. Cel mai important templu din complex este Wat Phra Kaew care adăpostește faimoasa statuie a lui Buddha de Smarald.

Wat Pho – Templul lui Buddha Înclinat se află lângă Marele Palat și este renumit pentru statuia de 46 metri lungime a lui Budha culcat.

Wat Arun – Templul Zorilor are o arhitectură aparte și este poziționat pe malul râului Chao Phraya.

Wat Saket – The Golden Mount este templul nostru preferat din oraș. Acesta se află pe muntele de aur și oferă o vedere panoramică de 360 grade a orașului.

Admiră orașul de la înălțime

Servirea unui cocktail colorat în timp ce te bucuri de o priveliște uimitoare a orașului este cel mai rafinat mod în care-ți poți petrece seara în Bangkok.

Noi am fost la Octave Rooftop Bar de la Hotelul Marriott Sukhumvit iar imaginea orașului văzut de aici este absolut fabuloasă.

Octave Rooftop Bar este deschis zilnic între 5 PM și 2 AM și se află la 5 minute de stația Thong Lo – BTS Skytrain (principalul mijloc de transport din oraș).

Cele mai renumite baruri din oraș sunt următoarele: Sky Bar, the Dome de la Lebua State Tower (a apărut în filmul Marea Mahmureală), Octave Rooftop Bar de la Hotelul Marriott Sukhumvit, Vertigo and Moon Bar de la Banyan Tree Hotel și Park Society de la So Sofitel.

Vizitează Casa și Muzeul Jim Thompson

Învață lucruri interesante despre industria mătăsii vizitând Muzeul Jim Thompson.

Jim Thompson a fondat Thai Silk Company în 1948. Compania s-a bucurat de un succes răsunător în industria mătăsii și produsele companiei se vând și acuma.

Jim Thompson a dispărut în mod misterios în anul 1960, în timpul unei călătorii în Malaysia iar corpul lui nu a fost găsit niciodată.

Orar: 9 AM – 6 PM

Intrare: 200 Bath/ adult, 100 Bath/ copil sub 10 ani.

Muzeul se află în apropierea staților National Stadium sau Siam (BTS Skytrain).

Mergi la cumpărături în centrele comerciale din oraș

Sunt o mulțime de centre comerciale foarte moderne în Bangkok și majoritatea sunt deschise între 10 AM și 10 PM.

Terminal 21 este unul dintre cele mai interesante centre comerciale din oraș. Acesta este situat în cartierul Sukhumvit (stația Asok – Skytrain). Fiecare etaj este amenajat cu decorațiuni reprezentative pentru o anumită zonă de pe glob (Istanbul, San Francisco, Londra, Paris, Roma, Tokyo și Caraibe).

Cumpără din piață:

Sunt foarte multe piețe în oraș (piețe de weekend, de noapte sau de zi) din care poți cumpăra produse de la producătorii locali.

Circulă cu mijloacele de transport în comun

Dacă folosești mijloacele de transport în comun, care trec prin zonele mai puțin turistice din Bangkok, vei vedea o parte a orașului rămasă autentică.

Principalele mijloace de transport din oraș sunt metroul, trenul suspendat și transportul pe apă, iar acestea sunt foarte bine puse la punct și foarte rapide.

Citește mai multe despre mijloacele de transport in comun din Bangkok aici.

Piețele plutitoare

Sunt mai multe piețe plutitoare în Thailanda, iar o mare parte dintre acestea sunt situate în apropierea Bangkokului.

Majoritatea piețelor sunt deschise doar în weekend, dar cum noi nu am stat peste weekend în Bangkok, am vizitat piața plutitoare Damnoen Saduak care este deschisă în fiecare zi între 7 AM și 5 PM.

Am ajuns în piața plutitoare cu un tur din Bangkok, care includea vizitarea pieței plutitoare Damnoen Saduak și a Maeklong Train Market (piața de pe calea ferată, prin mijlocul căreia trece trenul).

Parcul Național Erawan – Kanchanaburi

Parcul Erawan din regiunea Kanchanaburi (aproximativ 190 km de Bangkok) este unul dintre locurile cele mai frumoase pe care le-am vizitat în Thailanda.

Cascada Erawan cu 7 nivele este cea mai mare atracție din parc. Traseul până la ultimul nivel al cascadei este de-a dreptul impresionant iar culoarea apei din piscinele naturale formate pe traseu este uimitoare.

Parcul este deschis zilnic între 8 AM și 4:30 PM iar biletul de intrare costă 300 Bath.

Alte atracții din Kanchanaburi

Dacă petreci mai mult timp în zonă, atunci vei avea timp să explorezi și alte atracții deosebite.

 • Elephants World este un sanctuar unde poți interacționa într-un mod plăcut și etic cu aceste animale uriașe (îi hrănești, te plimbi alături de ei și le faci baie în râu).
 • Parcul Național Sai Yok Yai este un loc de o frumusețe naturală impresionantă iar vedeta parcului este cascada Sai Yok Yai.
 • Parcul Național Chaloem Rattanakosin este un alt parc în care ai șansa de a parcurge trasee interesante, cea mai mare atracție din parc este peștera Tham Than Lod Noi.
 • Parcul Național Khuean Srinagarindra este situat în apropierea Parcului Național Erawan, aici sunt mai multe peșteri și cascada Huay Mae Khamin.
 • Podul peste râul Kwai  (Death Railway Bridge) este numit și podul morții din cauza numărului mare de deținuți de război care au murit în timpul construcției căii ferate.
 • Muzeul Memorial și Hellfire Pass – trecătoarea de 500 de metri a fost tăiată manual în piatră, iar muzeul este dedicat oamenilor care și-au pierdut viața muncind forțat la realizarea ei.
 • Templul Wat Tham Sua este un templu cu o arhitectură deosebită.

Cum ajungi în Parcul Național Erawan?

Noi am luat un tur de o zi din Bangkok.

Altă variantă ar fi să iei microbuzul sau trenul din Bankgkok până în Kanchanaburi, iar de acolo, autobuzul, un tur privat sau Songtaew-ul (shared taxi) până în parc.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Ayutthaya

Ayutthaya se află la aproximativ 75 de km nord de Bangkok.

Ruinele vechiului oraș Ayutthaia arată măreția de odinioară  a orașului, când acesta era considerat cel mai mare oraș din lume.

Denumirea oficială a Thailandei a fost pentru multă vreme Siam, iar Ayutthaya a fost capitala imperiului Siam. Ruinele templelor care pot fi vizitate azi, sunt ceea ce a rămas din oraș după invazia armatei birmane din 1767, atac care a dus la prăbușirea imperiului.

Cum ajungi în Ayutthaya?

Cu trenul din Bangkok

Deși poți ajunge în Ayutthaya din Bangkok și cu autobuzul sau microbuzul, călătoria cu trenul este mult mai interesantă.

Biletul costă doar 30 Bath iar trenul circulă o dată pe oră între 4:20 AM și 10 PM.

Trenul pleacă din stația Bangkok’s Hualamphong (poți ajunge aici cu metroul) iar călătoria durează între 1,5 și 2 ore.

Cum călătorești prin Ayutthaya?

Majoritatea turiștilor aleg să facă turul templelor cu tuk tuk-ul. Poți alege singur ce temple vrei să vezi și să negociezi prețul turului, iar dacă nu ai un itinerar prestabilit, șoferii îți vor recomanda un tur al principalelor temple.

Ce să vizitezi în Ayutthaya?

Ayutthaya se află în locul unde 3 râuri (Chao Phraya, Lopburi și Pa Sak) se întâlnesc formând o insulă, marea majoritate a templelor se află pe această insulă (Wat Mahathan, Wat Ratchaburana, Wat Trammikaarat, Wat Phra Sri Sanphet, Wat Phra Ram, Wat Lokayasutharam și Muzeul Național Chao Sam Phraya).

Parcul Istoric Ayutthaya

Parcul Istoric Ayutthaya este format din ruinele celor mai importante temple din vechiul oraș Ayutthaya: Wat Mahathan, Wat Ratchaburana, Wat Phra Sri Sanphet, Wat Mongkhom Bophit și Wat Phra Ram.

O oprire în acest parc este obligatorie, iar vestea bună este că templele din parc se află foarte aproape unele de altele, astfel că, poți ajunge în câteva minute pe jos de la unele la altele.

Wat Mahathan și Wat Ratchaburana

Cele două temple sunt situate unul lângă celălalt , templul Wat Ratchaburana este mai bine păstrat iar templul Wat Mahathan este renumit pentru capul lui Buddha ascuns printre rădăcinile unui copac.

Wat Thammikarat

Este unul dintre cele mai interesante temple din oraș, format din ruinele templului vechi (cu multe statui înfățișând lei și cocoși) și alte construcții noi.

Wat Lokayasutharam

Acest templu nu este parte  a Parcului Istoric Ayutthaya, dar este situat tot pe insulă. Cea mai mare statuie a lui Buddha din oraș se află aici (8 metri înălțime și 42 metri lățime).

În imediata apropiere se pot vizita gratuit alte 2 temple interesante: Wat Worachettharam și Wat Warapho (Wat Wang Rakhang).

Am vizitat și 2 temple care se aflau în afara insulei: Wat Yai Chai Mongkhol și Wat Phanan Choeng Worawihan.

Wat Yai Chai Mongkhol

Este templul nostru preferat din oraș. Terasa templului poate fi vizitată, iar priveliștea de sus este foarte frumoasă. Grădina înconjurată de statui este de asemenea excepțională.

Wat Phanan Choeng Worawihan

Templu se află într-o zonă foarte frumoasă, pe malul râului.

Acest templu găzduiește statuia lui Buddha aurie, înaltă de 19 metri. În complex se află mai multe clădiri, printre care un templu chinezesc.

Chiang Mai

Chiang Mai oferă o varietate de atracții, o combinație între istorie și modernitate, dar motivele pentru care acesta este un loc atât de special sunt liniștea din oraș și locuitorii, oameni zâmbitori și binevoitori care-ți vor lumina ziua prin felul lor de a fi și te vor face să înțelegi de ce Thailanda este numită țara zâmbetelor.

Chiang Mai este un oraș cu bulevarde mari, care se întind de-a lungul râului și este posibil să faci turul atracțiilor din oraș la pas sau cu bicicleta.

Noi am mers cu mașina doar la atracțiile aflate în afara orașului.

În centrul vechi al orașului se află 30 de temple și multe tarabe care vând mâncare, iar în centrul nou al orașului se află mai multe restaurante și magazine.

Cum ajungi în Chiang Mai?

Chiang Mai este cel mai mare oraș din nordul Thailandei și este capitala provinciei Chiang Mai.

Orașul se află la 700 Km la nord de Bangkok.

Cu avionul

Aeroportul Internațional Chiang Mai (CNX) este al 4-lea aeroport ca mărime din țară, după cele 2 din Bangkok și aeroportul din Phuket. În aeroport ajung atât cursele domestice cât și internaționale.

Noi am zburat aici din Bangkok și de aici spre Phuket, ambele zboruri au fost operate de AirAsia.

Cum ajungi din aeroport în oraș?

Aeroportul se află la aproximativ 10 minute cu mașina de oraș.

Chiang Mai Airport Bus

Costă doar 20 Bath, este cea mai ieftină variantă și circulă la fiecare 20-30 de minute între 6 AM și 10:30 PM.

Există 2 rute care ajung în oraș având stații la Nimman Road, Chang Phuak Gate, Three Kings Monument, Tha Phae Gate și Night Bazar.

Cu taxiul/ Grab

Călătoria cu taxiul costă între 100-200 Bath, în funcție de distanță.

Din aprilie 2018 Uber nu mai este disponibil în Thailanda, dar dacă vrei să comanzi taxiul folosind o aplicație, poți folosi aplicația Grab.

Cu Songtaew (shared taxis)

În general costă în jur de 40-60 Bath/persoană.

Noi am folosit acest tip de transport pentru a ajunge la templul Wat Phra That Doi Suthep. Este un fel de taxi în care urcă mai mulți pasageri și fiecare îi spune șoferului unde merge. Plata se face direct la șofer, odată ce ai ajuns la destinație.

Cu Tuk Tuk-ul

Călătoria cu Tuk Tuk-ul costă aproximativ 150 Bath.

Cu microbuzul:

Călătoria cu microbuzul costă 60 Bath, dar acesta nu are orar fix și pleacă din stație abia când se umple.

Cu autobuzul din Bangkok

Sunt mai multe autobuze care pleacă zilnic din Terminalul de Nord din Bangkok spre Chiang Mai. Biletele pentru autobuzele expres pot fi cumpărate și online (de exemplu de pe 12go.asia).

Cu trenul din Bangkok

Noi am vrut să luăm trenul de noapte din Bangkok, dar din păcate nu mai erau locuri libere la clasa 1, în vagoanele de dormit.

Si scaunele de la clasa a doua se transformă în paturi și par destul de confortabile, iar la clasa a 3-a sunt scaune normale.

Trenul pornește din Gara Hua Lamphong din Bangkok (aici vei ajunge cu metroul) și ajunge în gara din Chiang Mai, care se află la doar 3 km de centrul orașului. De la gară se poate ajunge în oraș pe jos, cu taxiul, tuk tuk-ul sau Songtaew-ul.

Prețul biletelor variază între 30 și 60 de dolari/persoană și pot fi cumpărate online de pe 12go.asia sau direct din gară cu maxim 60 de zile înaintea călătoriei.

12go.asia calculează toate variantele prin care poți călători între 2 localități si este foarte util când vrei să alegi cea mai convenabilă variantă dintre tren, autobuz, avion și microbuz. Pe site sunt disponibile poze cu mijloacele de transport și recenzii ale călătorilor, acestea îți vor fi de ajutor ca să iei cea mai bună decizie.

Unde să te cazezi în Chiang Mai?

Noi am stat la un hotel micuț din centrul vechi al orașului. În toate călătoriile noastre de până acuma, nu am cunoscut o familie așa amabilă ca cea care deține hotelul Little Guest House Hotel.

Hotelul este poziționat la câteva minute de mers pe jos de temple, restaurante și de piața de noapte. Dacă vom reveni în Chiang Mai, cu siguranță vom alege același hotel.

Ce să vizitezi în Chiang Mai?

Wat Phra That Doi Suthep

Templul este situat pe muntele Doi Suthep în Parcul Național Doi Suthep-Pui, la 15 km de Chiang Mai.

Multe legende circulă referitor la motivul care a stat la baza construirii templului în această locație, dar cea mai populară legendă este cea care spune că templul a fost construit pentru a adăposti o bucată de os din umărul lui Buddha, care a fost adusă pe munte de un elefant alb, înainte de a fi pus osul în spatele elefantului, acesta s-a rupt în 2 bucăți, iar o bucată se află la Wat Suan Dok din centrul orașului Chiang Mai.

Elefantul ar fi murit în acest loc, și așa s-a decis ridicarea templului aici. Legenda este oarecum confirmată de statuia elefantului alb, aflată la templu, care duce un chedi auriu în spate.

Cum ajungi la Templu?

Pe jos pe traseul călugărilor/ Nature Hike, cu taxiul sau cu songthaew.

Noi am luat un songthaew din stația de lângă Chang Pauk Gate, aflată la 2 minute de hotel și am plătit 50 Bath/persoană până la templu.  

Songthaew-ul este un fel de taxi, care se poate închiria pentru un tur privat sau se poate împărți cu alte persoane, caz în care este mult mai ieftin.

Călătoria până la templu a durat 40 de minute. Mașina ne-a lăsat în parcarea de la baza templului. Lângă parcare este o mică piață de unde poți cumpăra cafea, sucuri, fructe proaspete, mâncare sau suveniruri.

Cum arată templul?

Wat Phra That Doi Suthep este un loc sacru pentru thailandezi și probabil cel mai important templu din regiune.

Templul se află la capătul unor scări a căror balustradă este formată din statui ale unor creaturi mitice (Naga). Complexul este format din mai multe temple, clădiri și terase.

Templul este cunoscut și pentru că de pe terasa lui vei avea o panoramă surprinzătoare a orașului Chiang Mai. Cum noi am vizitat templul dimineața devreme, am evitat aglomerația, dar orașul era parțial învăluit în ceață și nu am avut parte de cea mai bună priveliște.

Bilete de intrare: 30 Bath

Orar: 5 AM – 9 PM

Wat Phra That Doi Suthep este singurul templu din afara orașului pe care l-am vizitat, restul templelor se află în centrul vechi al orașului și am făcut turul lor pe jos. Majoritatea templelor din centrul vechi al orașului se pot vizita gratuit.

Wat Chiang Man

Wat Chiang Mana a fost primul templu construit în oraș. În templu se află 2 imagini și 2 statui a lui Buddha foarte vechi, de o mare însemnătate pentru thailandezi.

Pereții templului principal sunt acoperiți cu picturi foarte colorate, picturi pe care nu le-am întâlnit în alte temple. Chedi-ul Chang Lom, înconjurat de 15 elefanți, este cea mai veche construcție din complex.

Complexul poate fi vizitat zilnic între 6 AM și 5 PM iar intrarea este gratuită.

Wat Chedi Luang

Templul este deschis între 8 AM și 5 PM, iar noi am ajuns la 7:30 AM la templu, așa că am servit micul dejun la un restaurant din apropiere.

Complexul este format din 3 temple: Wat Chedi Luang, Wat Ho Tham și Wat Sukmin și poate fi vizitat gratuit.

O parte din Wat Chedi Luang s-a dărâmat în secolul 15, în timpul unui cutremur, dar construcția care a rămas în picioare este oricum impresionantă. Templul a găzduit vreme de aproape 100 ani statuia lui Buddha de Smarald, care acuma se află în templul Wat Phra Kaew din interiorul Marelui Palat din Bangkok.

Wat Lok Molee

Deși nu este unul dintre cele mai renumite temple din oraș, este un templu foarte frumos. Grădina este decorată cu diferite statui iar intrarea în complex este păzită de 2 elefanți albi.

Templul poate fi vizitat gratuit între 6 AM și 5 PM.

Având în vedere că am mers pe jos de la un templu la altul, am vizitat mai multe temple care se aflau pe traseul nostru.

Piața de noapte și piața de weekend (Chiang Mai Night Bazaar și Sunday Walking Street)

Sunt mai multe piețe în Chiang Mai, dar cele mai mari și cu o gamă foarte variată de produse sunt Chiang Mai Night Bazaar și Sunday Walking Street.

Piața de noapte (Night Bazaar) este deschisă zilnic între 6 PM și 10:30 PM și se află la intersecția străzilor Chang Khlan Road și Loi Khro Road.

Piața Sunday Walking Street este deschisă în fiecare duminică începând cu ora 4 PM și ține până la miezul nopții. Piața începe de la ThaPae Gate și se întinde pe o distanță de 1 km de-a lungul străzii Ratchadamnoen Rd. Strada este închisă traficului și este plină cu tarabe care vând de toate.

Hotelul nostru era situat aproape de ambele piețe și am avut noroc că am stat peste weekend în Chiang Mai, astfel că, le-am vizitat pe amândouă. 

Long Neck Karen – Baan Tong Luang

Am vizitat 2 astfel de sate în nordul Thailandei, unul în apropierea orașului Chiang Mai (30 de minute cu mașina), și unul în drum spre Chiang Rai, deoarece erau parte din tururile pe care le-am făcut.

Satul din apropierea orașului Chiang Mai (Baan Tong Luang) ni s-a părut mult mai ok, acesta ocupă o suprafață mai mare, are o scoală, o biserică, un restaurant și mult spațiu verde. În sat se află oameni din mai multe triburi :  Karen, Hmong, Mien/Yao, Lahu, Lisu și Kayan Long Neck.

Casele sunt făcute din bambus, iar în fața caselor oamenii vând suveniruri. Noi am cumpărat câteva eșarfe lucrate manual pentru că ne-au plăcut și pentru că ghidul ne-a zis că o parte din profit le rămâne oamenilor din comunitate.

Mae Sa Waterfall

Între Chiang Mai și satul Baan Tong Luang se află cascada cu 10 nivele Mae Sa. Cascada nu se compară cu cascada Erawan, da traseul este foarte interesant iar vegetația este impresionantă. În unele piscine se poate înota, iar pe traseu sunt locuri unde poți face o pauză pentru un picnic.

Traseul nu ni s-a părut deloc dificil și l-am parcurs fără probleme chiar dacă nu aveam încălțăminte de drumeții.

Cascada este parte a Parcului Național Doi Suthep-Pui.

Biletul de intrare costa 200 Bath.

Safari de noapte în Chiang Mai

Am încheiat ziua cu un safari de noapte la grădina zoologică din Chiang Mai.

Deoarece era destul de târziu câns am ajuns, am mers direct la casa de bilete după care am întrat în complex fix când spectacolul – Creatures of the Night Show – începea, este de fapt un spectacol de dans, erau mai mulți dansatori costumați și o persoană care făcea jonglerii cu bețe în flăcări.

După spectacol ne-am dus la stația de unde pornește trenul prin „savană”. Înainte de a ajunge în stație, este o tarabă de unde poți cumpăra mâncare pentru animale. Trenul trece prin mijlocul animalelor, unele sunt închise în spatele gardului, iar altele sunt lăsate liber. Dacă ai cumpărat mâncare, poți hrăni girafele sau antilopele.

Turul durează aproximativ 60 de minute.

Mai erau și alte show-uri disponibile, dar deoarece erau spectacole cu animale, am decis să nu mergem.

Biletele pentru safari de zi (3 PM – 4:30 PM) și safari de noapte (6:50 PM – 10 PM) costă 800 Bath/ adult și 400 Bath/copil. Mai multe detalii despre orar și activități, sunt disponibile pe site.

Există un serviciu de transfer gratuit din oraș, de la Imm Hotel (4:45 PM) sau Night Bazaar (5 PM) și retur la 9 PM.

Chiang Rai

Chiang Rai se află la 200 km nord de Chiang Mai. Se poate ajunge aici cu avionul (Aeroportul Internațional  Mae Fah Luang), cu autobuzul, un tur organizat cu microbuzul sau cu barca din Chiang Mai.

Noi am luat un tur din Chiang Mai și am vizitat Templul Alb de lângă Chiang Rai și Triunghiul de Aur.

Wat Rong Khun – Templul Alb

Templul Alb a fost proiectat și construit din bani proprii de către artistul local Chalermchai Kositpipat. Arhitectura templului este unică în lume, acesta este decorat cu o mulțime de statui, fiecare simbolizând ceva în concepția creatorului.

Ca să intri în templu va trebui să treci peste un pod unde vei vedea diferite statui și o fântână cu mâini întinse, care simbolizează dorința. În interiorul templului nu ai voie să faci poze, dar trebuie să analizezi complexitatea picturilor de pe pereți, unde, printre altele, apar și Superman sau Hello Kitty.

Toate clădirile din complex au o arhitectură diferită, dar proiectul este încă în derulare iar la final în complex vor fi 9 clădii.

Ca să vizitezi complexul vei avea nevoie de minim o oră. Nouă ne-a plăcut arhitectura parcă ireală a templului, dar poate ar fi fost mai bine dacă-l vizitam mai devreme, deoarece era extrem de aglomerat la ora la care am ajuns noi.

Biletele de intrare costă 100 Bath iar templul este deschis zilnic între 6:30 AM și 6 PM.

Triunghiul de Aur (Golden Triangle)

Triunghiul de aur este locul unde granițele țărilor Thailanda, Myanmar și Laos se întâlnesc, iar de la platforma de observare se vede puțin din fiecare țară.

În trecut, acesta a fost una dintre zonele unde se producea cel mai mult opium iar regiunea este cunoscută în Thailanda și sub numele de  Sop Ruak (locul unde râurile Mekong și Ruak se întâlnesc).

Printre atracțiile din zonă se numără o statuie a lui Buddha așezată într-o barcă și o piață situată pe insula Don Sao care ține de Laos dar poate fi vizitată fără viză.

Piața se află de cealaltă parte a râului, iar noi am făcut o croazieră de 30 de minute pe râul Mekong înainte de a merge în piață.

În zonă se mai pot vizita și templu Wat Phra That Pu Khao de pe munte și Muzeul Opiumului.

Mae Sai

Orașul Mae Sai este situat la granița dintre Thailnada și Myanmar și este cel mai nordic punct din țară. Noi am făcut o oprire de aproximativ o oră aici, timp în care n-am plimbat prin piață.

Phuket și insulele tropicale din apropiere

Thailanda este renumită pentru superbele plaje tropicale cu nisip alb și golfurile cu apă turcoaz, iar insulele cu peisaje divine sunt principala atracție din țară.

Plaja Patong din Phuket

Ne-am întrebat înainte să mergem în Thailanda, dacă să ne luăm cazare în Phuket sau în Krabi, dar la final ne-am dat seama că oricum nu contează deoarece aveam de gând să petrecem mai mult timp pe insulele din jur.

În cele din urmă, ne-am cazat la hotelul Bliss de pe plaja Patong din Phuket, situat la câteva minute de plajă.

Noi, venind din nordul țării, unde oamenii erau foarte credincioși, am avut un șoc când am ajuns în Patong și am ieșit la o plimbare seara prin oraș, pe celebra stradă “Bangla Road” renumită pentru lucrurile nu tocmai ortodoxe care se petrec acolo. Ne-am întristat văzând unele lucruri care se întâmplau pe acea stradă, și sincer, e greu de înțeles ce fel de persoane ar putea aproba acest desfrâu. Acesta este, într-adevăr, un alt tip de turism pentru care din păcate Thailanda este vestită, dar în opinia noastră, Thailanda este o țară superbă, cu multe peisaje incredibile și atracții naturale care merită promovate mai degrabă.

În Patong sunt multe restaurante, o piața de suveniruri, o mulțime de cluburi și o plajă imensă, dar cam aglomerată.

Noi nu am petrecut foarte mult timp în Phuket și am preferat să facem în fiecare zi excursii spre insulele din apropiere.

Dacă totuși petreci mai multe zile în Phuket, avem câteva recomandări pentru tine:

 • Fă un tur al superbelor plaje de pe insulă (noi am închiriat în Thailanda un taxi cu 500 Bath/zi).
 • Vizitează statuia lui Big Buddha
 • Vizitează Tiger Cave
 • Vizitează Emerald pool

Ce insule ne-au plăcut cel mai mult?

Insulele Phi Phi

Sunt un grup de 6 insule situate la aproximativ 40 km de Phuket și fac parte din Parcul Național Hat Nopparat Thara-Ko Phi Phi. Parcul este format din mai multe insule și recifele de corali din jurul lor. Arhipelagul are 2 insule principale: Koh Phi Phi Don și Koh Phi Phi Leh.

Koh Phi Phi Don este cea mai mare și cea mai vizitată insulă din arhipelag și are disponibile câteva unități de cazare.

Koh Phi Phi Leh (Ko Phi Phi Le) este insula pe care se află golfurile Maya și Loh Samah, laguna Pileh și Viking Cave. Nu există unități de cazare pe insulă, motiv pentru care aceasta poate fi vizitată doar într-o excursie de o zi.

Maya Bay

Plaja care a apărut în filmul “The Beach” cu Leonardo DiCaprio, a fost închisă turiștilor în iunie 2018 pentru o perioadă de timp nedeterminată pentru ca natura să se refacă. Noi am vizitat plaja în 2018 și este absolut superbă.

Sunt o mulțime de tururi pe care le puteți lua din Phuket sau Krabi pentru a vizita insulele Koh Phi Phi. Majoritatea tururilor includ vizitarea celor 2 insule principale Koh Phi Phi Don (Monkey beach (Yong Kasem)) și Koh Phi Phi Leh (laguna Pileh, peștera Viking) și insulele Khai sau insula Bamboo. Turul nostru a costat aproximativ 80 USD/persoană.

Cum a decurs ziua noastră?

Dimineața devreme am fost luați de la hotel și ne-am îndreptat spre Marina din Phuket, aici ne-au fost prezentate măsurile de siguranță, după care ne-a îndreptat spre insula Koh Phi Phi Leh. Normal turul ar include și o oprire la Maya Bay, dar acuma golful este închis și poate fi admirat doar de la distanță.

Am făcut prima oprire în superba lagună Pileh, laguna este protejată de pereți înalți de stânci de calcar acoperiți cu vegetație luxuriantă iar culoarea apei este verde-smarald. Aici am avut de ales între a admira frumusețea naturală a zonei din barcă sau să înotăm în apa clară ca de cristal.

În continuare am vizitat Viking Cave și Monkey Beach, nu am oprit pe plajă, ci doar am privit din barcă maimuțele cocoțate peste tot pe stânci.

Prânzul l-am servit la un restaurant de pe plaja din golful Ton Sai al insulei Koh Phi Phi Don după care am avut timp liber să ne bucurăm de plajă.

Ultima parte a zilei am petrecut-o pe insula Khai Nai, o insulă foarte mică, cu o plajă cu nisip alb și o mică piață de unde poți cumpăra suveniruri, mâncare sau băutură. Plaja este foarte frumoasă, dar la vizita noastră erau exagerat de mulți oameni acolo, având în vedere dimensiunea redusă a insulei. În apele turcoaz in jurul insulei trăiesc mai multe specii de pești colorați și este un loc potrivit pentru snorkeling.

Phang Nga Bay

Parcul Național Marin Phang Nga Bay este un golf care conține mai multe recife de corali și 42 de insule, cea mai cunoscută dintre ele fiind insula James Bond, unde s-a filmat filmul “The Man with the Golden Gun” în 1974.

Noi am luat un tur de o zi din Phuket care includea vizitarea insulelor James Bond, Panyee și Lawa și caiac pe mare în jurul insulelor Panak și Hong. Turul a costat aproximativ 100 USD/persoană.

Ne-a plăcut foarte mult turul cu caiacul. Am trecut prin peșteri, printre mangrove și pe lângă peisaje deosebite.

Insula James Bond (Koh Ta-pu)

Cea mai bună vedere a stâncii care se ridică falnică din apă, în mijlocul golfului, o vei avea de pe insula Khao Phing Kan, insulă pe care te va lăsa barca. Pe insulă sunt mai multe puncte de unde poți privi sau fotografia insula Koh Ta-pu, câteva peșteri și o mică piață.

Koh Panyee (Floating Muslim Village)

Koh Panyee este o insulă mică, formată din stânci din calcar care se ridică vertical din apă. Satul Panyee este construit pe piloni deasupra apei și cuprinde mai multe cabane, o școală, o moschee, restaurante și mai multe magazie de suveniruri. Majoritatea tururilor de o zi opresc la ora prânzului în acest sat.

Imaginea satului, care se desfășoară deasupra apei, la baza uriașei stânci de calcar din care este formată insula este fabuloasă și vă recomandăm să-l vizitați.

Turul nostru s-a terminat cu o oprire pe plaja Lawa, o micuță plajă cu nisip alb. Nu știm dacă așa este de obicei, dar la vizita noastră apa era destul de agitată și murdară, motiv pentru care nu am înotat ci doar am stat pe plajă.

Insulele Similan

Arhipelagul se află la aproximativ 84 km de Phuket și este format din 11 insule la care adesea se face referire cu un număr:

 • Insula 1: Ko Huyong
 • Insula 2: Ko Payang
 • Insula 3: Ko Payan
 • Insula 4: Ko Miang
 • Insula 5: Ko Ha
 • Insula 6: Ko Payu
 • Insula 7: Ko Hin Pousar
 • Insula 8: Ko Similan
 • Insula 9: Ko Ba-ngu
 • Insula 10: Ko Bon
 • Insula 11: Ko Tachai

Insula 11 Ko Tachai a fost închisă pentru o perioadă nedeterminată pentru ca natura să se refacă. Insulele 1,2 și 3 sunt închise publicului pentru a proteja țestoasele care-și depun ouăle pe plajă.

Parcul Național Mu Koh Similan este închis în sezonul ploios în fiecare an (16 mai – 15 octombrie), iar în 2018 s-a decis să se limiteze numărul turiștilor care au voie să viziteze parcul într-o zi.

Parcul poate fi vizitat într-un tur de o zi cu barca din Phuket sau Khao Lak sau o excursie de mai multe zile pentru cei care vor să facă scufundări (caz în care vei înnopta pe barcă deoarece nu-ți este permis să înnoptezi pe insule). Călătoria cu barca de mare viteză din Phuket până la insule durează aproximativ 1.5 – 2 ore.

Noi am luat un tur de o zi din Phuket, care a costat 2715 Bath/ Persoană (aproximativ 94 USD).

Atracțiile arhipelagului:

Parcul este renumit pentru fermecătoarele plaje cu nisip alb și pentru impresionantele recife de corali, fiind considerat unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru scufundări. Noi am văzut o mulțime de pești colorați și câteva țestoase, dar din păcate o mare parte dintre corali erau morți.

Prima oprire am făcut-o pe insula numărul 8 Ko Similan. Aceasta este cea mai mare insulă din arhipelag și probabil toate tururile vor face o oprire aici. Apa din golf este perfectă pentru înotat, plaja albă este superbă și vă recomandăm să parcurgeți traseul până la punctul de observare, pentru a privi golful de la  Sailing Boat Rock.

În a doua parte a zilei, am făcut snorkeling în 2 locații și am luat prânzul pe insula 4 Ko Miang, a doua insulă ca mărime din arhipelag, pe superba plajă din golful Honeymoon.

Masajul Thailandez

Nu puteam pleca din Thailanda înainte de a merge la un masaj thailandez. E greu de spus cum a fost, deoarece am fost mai multe persoane la masaj și pentru fiecare experiența a fost diferită. În timp ce Mihai a ieșit revigorat de la masaj, eu nu m-am bucurat de “tratamentul” care mi-a fost administrat și n-am de gând să mai repet experiența.

Astea sunt recomandările noastre pentru cei care urmează să viziteze țara zâmbetelor. Am scris un articol cu informații utile pentru organizarea concediului aici (viză, mijloace de transport, costuri, aeroporturi) iar ghidul pentru vizitarea Bangkokului este disponibil aici.

Support us on Patreon Follow us on Facebook Follow us on Instagram

31

Leave a Reply